001 -Family
VVD wil dat 80 km per uur op de N201 mogelijk blijft

VVD wil dat 80 km per uur op de N201 mogelijk blijft


Geplaatst op: 4 februari 2020

De gedeputeerde die gaat over mobiliteit, wil in de hele provincie de maximumsnelheid op de 80 km/u wegen terugbrengen naar 60 km/u.
 
Rob Evers gaat namens VVD De Ronde Venen aan het college vragen stellen over dit plan. Omdat er vorig jaar nog gekozen is voor een vernieuwing van de N201 waarbij de snelheid wordt gehouden op 80, en niet op 60 of 100 km/u. De VVD wil weten of dit nu ineens op losse schroeven staat en of we het risico lopen dat de provincie ineens met een andere maatregel gaat komen.
 
De VVD is tegen zinloze maatregelen om de snelheid te verlagen. Die ook slecht zullen uitpakken voor de doorstroming.
 
Zinloos, omdat volgens het Instituut voor Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) niet is aangetoond dat het veiliger is. En het is niet beter voor de leefomgeving, maar slechter. Want wanneer de gemiddelde snelheid lager wordt dan 80 km/uur dan neemt de uitstoot van het verkeer toe. 
 
In de vergadering van Provinciale Staten heeft de VVD statenfractie al vragen hierover gesteld.  Volgens de liberalen heeft de verlaging van de snelheid ook negatieve gevolgen voor de gemeentelijk wegen. Die trekken dan meer automobilisten. ‘Dit zijn nu juist de wegen die intensief gebruikt worden door kwetsbare verkeersdeelnemers als fietsers en voetgangers. Deze wegen zijn ook niet ingericht voor de verwachte toename van het verkeer. Een mogelijk averechts en levensgevaarlijk effect dus.
 
Vanuit de gemeente zal de VVD er op aandringen dat we moeten vasthouden  aan het eerder genomen besluit van de snelheid van max. 80 km/u en verbetering van de N201  op de bekende knelpunten.Laatst bewerkt op: 4 februari 2020 02:41

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

VVD wil dat 80 km per uur op de N201 mogelijk blijft

De gedeputeerde die gaat over mobiliteit, wil in de hele provincie de maximumsnelheid op de 80 km/u wegen terugbrengen naar 60 km/u. Rob Evers gaat namens VVD De Ronde Venen aan het college vragen stellen over dit plan. Omdat er vorig jaar nog gekozen is voor een vernieuwing van de N201 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: