001 - Escaperoom aglemeen

KDO D.A.G. ging met 6 medailles naar huis


Geplaatst op: 3 februari 2020

Afgelopen zaterdag 1 febr. was het weer zover, de 2e selectie turnwedstrijd bij Kwiek!

De jongste deelneemsters mochten de wedstrijd openen om 13.00 uur. De juryleden zaten er weer klaar voor om al het moois te aanschouwen.
De 3 onderdelen deze keer waren de balk, sprong en brug.

De verenigingen die mee deden waren Kwiek, Exelsior, Odi en KDO. Van KDO waren dat Jaylin Meijer en Lise Burggraaf actief bij de Instappers. Bij de Pupil 1 waren dat Maite Hermans, Anouk Zwanenburg en Pien de Kuijer. De dametjes waren erg zenuwachtig, maar hadden er ook zeker veel zin in en dat is het belangrijkste natuurlijk. Jaylin haar sprong was zo mooi dat de jury zijn mond open viel van verbazing. Ze kreeg een mooie 12,80. Een klein talentje hoor die Jalyin. Lise Burggraaf was de uitblinker op de brug, gewoon en 15,20 behalen is zeker iets op trots op te zijn. Beide meisjes gingen dan ook met een verdiende medaille naar huis. Jaylin werd 3e en Lise werd 5e. Bij de pupillen hadden Maite, Anouk en Pien er ook alle vertrouwen in, en deden hun uiterste best. Pien haalde voor haar brug oefening een 14,60 punten. Ook zeker een mooie beoordeling. Anouk, haar beste onderdeel van die dag was duidelijk ook de brug. Ze kreeg  daar 14,10 voor. Maite was in topvorm, vooral op de balk, zo knap op dat smalle balkje zulke mooie elementen laten zien en haalde daar een 14,20 punten voor. Dat was duidelijk de hoogste waardering. Alle 3 gingen zij ook met een mooie plak naar huis. Pien werd 4e, Anouk 3e en Maite 1e! Top gedaan meiden.

Na de prijsuitreiking waren de oudere meiden aan de beurt. Zij mochten zelf hun oefeningen bedenken. Dat geeft een hoop verschillende mooie oefening in beeld. KDO moest starten op de balk. Het spannendste onderdeel voor de meeste meiden. Nu stonden Meike van Duuren en Myrthe Hendriks voor de Jeugd 2 en Danique Winter en Luna de Koning voor de Junioren klaar. Meike van Duuren liet een prachtige sprong zien, dat was een half in half uit sprong, deze is erg lastig. Ze werd beoordeeld met een 13,30. Ook Myrthe deed die zelfde sprong en kreeg een 13,10. Dat scheelde niet veel dus tussen de meiden. Deze groep had maar 2 medailles, en mocht Meike, de zilveren plak mee naar huis nemen. Myrthe behaalde ook een mooie 4e plek. De junioren werd KDO vertegenwoordigd door Luna en Danique. Danique haar sterkste onderdeel van die dag was de brug, Ze kreeg daar 12.00 voor. Luna deed het super met haar sprong, een mooie Yamashita met een waarde van 13,40. Deze groep kreeg ook 2 medailles. Helaas niet voor KDO deze keer. Danique werd 3e en Luna werd 6e. Wel super goed gedaan meiden. Wel kreeg Danique nog een bronzen medaille na een rectificatie voor de 1e selectie wedstrijd.

Nu volop gaan trainen voor het WA Verlaan toernooi van 13 april bij KDO. In mei is dan de 3e selectie wedstrijd.

De trainsters Britt en Marianne jullie ook bedankt weer voor jullie inzet voor deze toppers!!

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

KDO D.A.G. ging met 6 medailles naar huis

Afgelopen zaterdag 1 febr. was het weer zover, de 2e selectie turnwedstrijd bij Kwiek! De jongste deelneemsters mochten de wedstrijd openen om 13.00 uur. De juryleden zaten er weer klaar voor om al het moois te aanschouwen.De 3 onderdelen deze keer waren de balk, sprong en brug. De verenigingen die … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: