001 - Escaperoom aglemeen
Opruwen rood asfalt in Uithoorn

Opruwen rood asfalt in Uithoorn


Geplaatst op: 7 februari 2020

In Nederland gebruiken we gekleurd asfalt om extra aandacht te geven aan bijvoorbeeld fietspaden, wegkruisingen en (school)zones. Dit wordt met name gebruikt voor de zichtbaarheid van fietspaden of wegen waar zowel fietsers als automobilisten rijden. Dit asfalt kan minder stroef worden, bijvoorbeeld als het wegdek vochtig is. Op verschillende locaties hebben wij in het najaar van 2019 het rode asfalt ruwer gemaakt. Daarnaast hebben we onderzoek laten uitvoeren naar de stroefheid en de mogelijke oorzaken van de verminderde stroefheid van het rode asfalt.
 
Inleiding
Eind vorig is jaar gebleken dat sommige delen rood asfalt glad kunnen worden bij vochtig wegdek. De gemeente heeft toen een aantal maatregelen getroffen en ging verder onderzoek doen naar het rode asfalt verspreid over meerdere locaties in de gemeente. Dit onderzoek heeft inmiddels plaatsgevonden. Onderdeel van de aanbevelingen vanuit het rapport is dat we het rode asfalt op enkele locaties ruwer laten maken.
 
Waar gaan we aan de slag
De volgende weggedeelten worden ruwer gemaakt:
·               Vuurlijn (diverse locaties);
·               Randhoornweg (in de bocht nabij de ingang van het sportpark);
·               Op de Klucht;
·               Laan van Meerwijk (de schoolzone).
 
Wanneer
Het opruwen gaat de gemeente doen op:
·               Dinsdagavond 11 februari tussen 19:00 en 23:00 uur
·               Woensdagavond 12 februari tussen 19:00 en 23:00 uur
 
Wat merkt u er van
De werkzaamheden geven geluidsoverlast. Doordat de werkzaamheden in de avond plaatsvinden is de verkeershinder beperkt. Om geluidsoverlast voor bewoners te beperken, wordt op dinsdagavond om 19:00 uur begonnen met de schoolzone aan de Laan van Meerwijk. De locaties met minder woningen worden later op de avond opgeruwd.


Laatst bewerkt op: 7 februari 2020 11:46

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Opruwen rood asfalt in Uithoorn

In Nederland gebruiken we gekleurd asfalt om extra aandacht te geven aan bijvoorbeeld fietspaden, wegkruisingen en (school)zones. Dit wordt met name gebruikt voor de zichtbaarheid van fietspaden of wegen waar zowel fietsers als automobilisten rijden. Dit asfalt kan minder stroef worden, bijvoorbeeld als het wegdek vochtig is. Op verschillende locaties … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: