Beachvolleybal voor de Atalante mini's

Beachvolleybal voor de Atalante mini's


Geplaatst op: 10 februari 2020

Atalante De Biggetjes: tweede in de poule!!
Als eersten mocht het team dat op het hoogste niveau (6) speelt aan de bak. Het team, genaamd ‘De Biggetjes’, was compleet en bestond uit 5 meisjes en 2 jongens. De vader van Yorell, Iwan, nam de coaching op zich. De eerste wedstrijd was tegen VHZ Side-out. De eerste set werd met 2 punten nipt verloren (14-16), maar de tweede wonnen ze (20-11).

De volgende wedstrijd was tegen Spaarnestad Grapjassen. De ene set werd ruim gewonnen met 19-13, maar de andere ook weer dik verloren (10-21). Beide teams hadden duidelijk in 1 set de overhand. Af en toe waren er mooie reddingen, passes en punten, maar soms viel de bal ook weer net buiten de lijnen. Spelen in zand is toch net iets anders dan in de zaal. Tevens probeerde een aantal spelers ook bovenhands te serveren: risicovol, maar ja: welke mini-volleyballer wil dat nu niet eens doen?

In de opvolgende lange pauze waren De Biggetjes eigenlijk een stel zandhazen: er werd een aantal teamgenoten fanatiek ingegraven. Het ultieme spelen met zand in februari: lekker toch?

In de slotwedstrijd tegen VVO Sterren werden de 2 sets gewonnen (20-14 en 17-12).  Dat betekende 2 wedstrijden gelijkspel (2 x 2 punten) en 1 gewonnen (4 punten): in totaal 8 punten waarmee ze de tweede plek in de wedstrijdpoule behaalden. Het was een leuke minidag voor Cato, Fleur, Lisa, Jort, Froukje, Malak en Yorell.
 
Atalante Vinketoppers: another one bites the dust
Afgelopen zaterdag begon de minidag eigenlijk veel te vroeg in The Beach in Aalsmeer. De Vinketoppers hebben eerder laten zien heel vroeg nog niet zo wakker te zijn. Maar nu was er zand, en schelpjes en oja, er werd ook nog gevolleybald.
 
De eerste wedstrijd was het vechten wie niet hoefde te spelen, want iemands voeten ingraven is leuker dan een potje volleybal. Na de vechtpartij kwam Atalante agressief uit de startblokken. Met 17-14 werd Spaarnestad Bliksem nipt verslagen. De tweede set liet eenzelfde beeld zien. Atalante nam een enorme voorsprong, maar liet Spaarnestad terug én voorbij komen. Met 16-19 ging deze set net verloren.
 
De tweede wedstrijd gingen de meiden (Eleana, Hannah, Lisa, Lynn, Noa en Roos) met z’n zessen spelen en dus dubbel doordraaien. Extra moeilijk, maar dit leek de meiden niet te deren. De eerste set ging nog voorzichtig gewonnen van VVO Zonnen, maar de tweede set was het team los. De gaatjes langs de lijnen werden goed gevonden en er werd als vanouds geserveerd. Met 23-8 bond Atalante de Zonnen aan de zegenkar.
 
De derde wedstrijd stond een nieuw Spaarnestad-team tegenover onze Vinketoppers. Het verschil in niveau was groot, héél groot. De meiden kenden echter geen genade en liepen in de eerste set over de Haarlemmers heen (31-12). De tweede set was er ruimte om eens wat uit te proberen. Er werd maar liefst drie keer gepasst en de bal werd zelfs een keer gevangen, waardoor het team een extra punt verdiende. Met 33-14 ging ook deze set naar Atalante.
 
Het was even spannend, want de meiden eindigden gelijk met AMVJ/Martinus. Het hoge setsaldo bracht onze eigen Vinketoppers echter de zeer verdiende eindoverwinning. Dus another one bites the dust, of nou ja, sand J.Laatst bewerkt op: 10 februari 2020 07:56

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Beachvolleybal voor de Atalante mini's

Atalante De Biggetjes: tweede in de poule!!Als eersten mocht het team dat op het hoogste niveau (6) speelt aan de bak. Het team, genaamd ‘De Biggetjes’, was compleet en bestond uit 5 meisjes en 2 jongens. De vader van Yorell, Iwan, nam de coaching op zich. De eerste wedstrijd … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: