001 - Escaperoom aglemeen
Canto Ostinato op vier virtuele vleugels in FAM

Canto Ostinato op vier virtuele vleugels in FAM


Geplaatst op: 10 februari 2020

Computerkunstenaar AlexP geeft donderdag 27 februari een unieke uitvoering van de Canto Ostinato in het Flower Art Museum in Aalsmeer. Kaarten zijn vanaf heden te reserveren.

Canto Ostinato is de bekendste compositie van de eind 2012 overleden componist Simeon ten Holt. Het is geschreven voor toetsinstrumenten en wordt meestal uitgevoerd op twee of meer vleugels. Het werk bestaat uit een groot aantal secties, die door spelers naar believen herhaald kunnen worden. Verder hebben musici de vrijheid om te kiezen welke partijen ze spelen, en hoe ze deze interpreteren. Hierdoor is elke uitvoering anders.

Onder muziekliefhebbers en musici in Nederland heeft ‘de Canto’ de laatste decennia een legendarische status verworven. Het stuk wordt regelmatig uitgevoerd in concertzalen en op grote evenementen. Ook verschenen er een film en een boek over de invloed van dit muziekstuk.

De Uithoornse computerkunstenaar AlexP raakte gefascineerd door de Canto Ostinato. Hij bedacht een unieke manier om de compositie ten gehore te brengen: met vier virtuele vleugels. In plaats van traditionele muzikanten bewerkt AlexP instellingen in zelfgeschreven software, die precies bepalen hoe iedere virtuele vleugel wordt bespeeld. Alle beslissingen die tijdens een normaal concert van toepassing zijn, worden ter plekke ‘live’ door de kunstenaar genomen. Om de kijk- en luisterervaring te versterken, wordt het geluid ondersteund met een synchroon gegenereerde beeldanimatie.

Lichtprojecties
AlexP voerde dit werk al op bijzondere plekken uit, zoals tijdens het Oranjewoudfestival, in het Openluchttheater Valkenburg en in ANNA, Amstelveen. Ook is hij bekend van zijn lichtprojecties, die te zien waren tijdens Amsterdam Light Festival en bij lichtfestivals in Finland en de VS. Vorig jaar ontwikkelde hij een 45 meter lange Fotoboulevard in Uithoorn en was hij met een bloemrijke video-installatie aanwezig bij Aalsmeer Flower Festival.

Donderdag 27 februari geeft deze veelzijdige kunstenaar een unieke uitvoering van de Canto Ostinato in het Flower Art Museum. Een voorstelling die bezoekers kunnen ondergaan omgeven door prachtige kunst. De uitvoering begint om 20.00 uur en duurt ca. anderhalf uur. Onderuit zakken in een luie stoel mag, ondertussen een drankje halen ook. Het is zelfs toegestaan een eigen zitzak mee te nemen!

Toegang voor deze avond is € 12,50 en kaarten bestellen kan via een mail naar info@flowerartmuseum.nl.  Museumvrienden betalen € 10. Het museum is gevestigd aan Kudelstaartseweg 1, tegenover de watertoren in Aalsmeer. Er is gratis parkeerruimte voor de deur. Zie ook: www.flowerartmuseum.nl


Laatst bewerkt op: 10 februari 2020 13:31

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Canto Ostinato op vier virtuele vleugels in FAM

Computerkunstenaar AlexP geeft donderdag 27 februari een unieke uitvoering van de Canto Ostinato in het Flower Art Museum in Aalsmeer. Kaarten zijn vanaf heden te reserveren. Canto Ostinato is de bekendste compositie van de eind 2012 overleden componist Simeon ten Holt. Het is geschreven voor toetsinstrumenten en wordt meestal uitgevoerd … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: