001 - Escaperoom aglemeen
Rondeveners helpen anderen bij meedoen

Rondeveners helpen anderen bij meedoen


Geplaatst op: 10 februari 2020

Tympaan-De Baat zoekt nog enkele coaches voor de nieuwe taaldeelnemers. Mensen die interesse hebben in deze functie en minimaal 2 uur per week overdag beschikbaar zijn, kunnen contact opnemen met Dyanne van Tessel van Tympaan-De Baat via 0297 230280 of d.vantessel@stdb.nl.

In januari is een nieuwe taalgroep gestart in de bibliotheek Mijdrecht. Vijftien deelnemers volgen 2 maal per week taalles in de bibliotheek. De taalles wordt gegeven door een professionele docent. Daarnaast oefenen de deelnemers ook in de praktijk met de taal. Dat doen ze door het meedoen met activiteiten of het doen van vrijwilligerswerk. Waar ze in de praktijk tegenaan lopen en welke taalvragen zij tegen komen, bespreken ze met hun coach Taal in de Praktijk. Ook formuleert elke deelnemer persoonlijke doelen, waarbij de coach ondersteunt. De coach is een vrijwilliger die de deelnemer inspireert en zich kan aanpassen aan de mogelijkheden van de deelnemer. Tympaan-De Baat maakt zich hard voor een goede koppeling van deelnemer en coach en biedt begeleiding en ondersteunend materiaal.

Rondeveners investeren hun tijd en aandacht om mensen te helpen bij het meedoen in de samenleving. Taal is daarbij een belangrijk uitgangspunt. Deze vrijwillige coaches spreken wekelijks af en helpen de deelnemers bij het zoeken naar plaatsen om de taal verder te oefenen. Dat kan een activiteit zijn of een (vrijwilligers)werkplek. Ook begeleiden zij de deelnemers bij hun eigen doelen. Het gaat dus om maatwerk. In 2019 is gebleken dat de deelnemers enthousiast worden van deze aanpak en zich actief in gaan zetten om hun doelen te bereiken.


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Rondeveners helpen anderen bij meedoen

Tympaan-De Baat zoekt nog enkele coaches voor de nieuwe taaldeelnemers. Mensen die interesse hebben in deze functie en minimaal 2 uur per week overdag beschikbaar zijn, kunnen contact opnemen met Dyanne van Tessel van Tympaan-De Baat via 0297 230280 of d.vantessel@stdb.nl. In januari is een nieuwe taalgroep gestart in de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: