001 - Escaperoom aglemeen
Het Zwanenkoor live op Radio Aalsmeer

Het Zwanenkoor live op Radio Aalsmeer


Geplaatst op: 11 februari 2020

Zaterdag 15 februari is er weer een uitzending van ‘Jan & Jansen Live’, met  vanaf 21.00 uur Het Zwanenkoor live in de radiostudio. Iets compleet anders dan luisteraars van het programma gewend zijn. Het als gelegenheidskoor begonnen koor is al 30 jaar een begrip in Amsterdam en omstreken. Het werd samengesteld uit stamgasten van de Twee Zwaantjes (echt Amsterdams bruin café aan de Prinsengracht) om tijdens het Jordaanfestival op te treden in de Westerkerk. Dat verliep heel goed en op 28 december 1989 werd de oprichting van Het Zwanenkoor een feit. Vanaf die tijd heeft het koor grote ontwikkelingen doorgemaakt. Zo hebben ze een nieuwe cd uitgebracht en staan ze ook dit jaar weer in de ‘Rode Hoed’.  Kortom, een gezellige Amsterdamse uitzending op de zaterdagavond, met vele verhalen en nostalgie.
 
‘Echt Esther’ over Aalsmeerse muziekgeschiedenis
Esther Sparnaaij, die onlangs de trotse moeder is geworden van zoontje Stef, had vorig jaar februari Pieter Groenveld en Hein Meijer in haar programma ‘Echt Esther’. Ze spraken over de muziekgeschiedenis van Aalsmeer en er was live muziek. Deze uitzending is de moeite waard om nogmaals te beluisteren. Daarom in de herhaling op donderdag 13 februari om 19.00 uur.
 
‘That’s Life’ is er weer
Donderdag 13 februari is het weer die ene donderdag in de maand dat het tijd is voor ‘That’s Life’ op Radio Aalsmeer van 20.00 tot 22.00 uur. Een informatief programma over kunst en cultuur in Aalsmeer. Janna van Zon en Tobias Rothe komen vertellen over hun boek ‘Tijd’. Een boek met mooie verhalen van mensen met een ‘tijdverhaal’ geschreven door Janna en met beeldmateriaal van Tobias. Daarna vertelt Constantijn Hoffscholte over de nieuwe expositie in het Flower Art Museum ‘Bomen in Beeld’. In het tweede uur neemt Heleen van Haaften van KCA de zeer bekende kunstenaar Sam Drukker mee naar de studio. Heleen heeft hem kunnen strikken om in het Oude Raadhuis te exposeren samen met werken van Paul Citroen, Gerard Fieret en Heidi Walheimer over het thema ‘De mens, de naakte waarheid’. Ook is er een live optreden van Ninalynn, een sing-songwriter pur sang, die al eerder in het programma te beluisteren was met haar muziek in Americanostijl.
 
Bas Verkaik bij ‘Blikopener Radio’
Maandag 17 februari is het tijd voor Bas Verkaik bij technologieprogramma ‘Blikopener Radio’. Hij is de oprichter van SPIKE technologies, een bedrijf dat batterijen ontwikkelt en produceert om verschillende voertuigen te elektrificeren. Daarnaast is hij de aanjager van het TU/e innovation Space, een nieuw instituut aan de Technische Universiteit Eindhoven dat het universitair onderwijs drastisch wil vernieuwen. Studenten uit verschillende studieprogramma’s werken samen met bedrijven aan maatschappelijke uitdagingen. Bas bezit een Master of Science-degree in Sustainable Energy Technology. Tijdens zijn studie bouwde hij met een aantal medestudenten en meer dan 150 bedrijven ‘s werelds eerste elektrische motorfiets die geschikt was om lange afstanden mee te rijden. Om de werking te bewijzen reed hij ermee in tachtig dagen de wereld rond. Een zeer interessante gast dus.

Afgelopen maandag 10 februari was ook een interessante uitzending. Te gast was Casper Overbeek, hoofd Customer Experience & Digital bij hotelketen CitizenM. Dit bedrijf zoekt de balans tussen digitalisering en klantbeleving. Meer weten? Luister de uitzending terug op de website van Radio Aalsmeer. 
 
Helemaal zen in 'Door de Mangel' met kinderyoga
Van paardrijden naar specialistische coaching met een therapiehond, dat is de weg die Karin van Staveren heeft afgelegd. De 284e gast in ‘Door de Mangel’ sprak daar afgelopen maandag uitgebreid over. “Samen met Patricia ben ik sinds kort gestart met KarPa-coaching. We gebruiken o.a. therapiehond Columbus bij onze begeleiding. En straks komt er een tweede hond bij,” vertelde de Kudelstaartse. Daarnaast werkt zij bij Ons Tweede Thuis met mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme. Karin omschreef zichzelf als geduldig, geïnteresseerd en een doorzetter, eigenschappen die erg van pas komen in haar werk. Ook Karin is op zoek gegaan naar een volgende gast. Dat is Tarinthe van Eijk geworden. “Tarinthe is mijn oud-collega en zij heeft onlangs een kinderyoga-praktijk geopend,” aldus de opvoedondersteuner. Zij wil van Tarinthe weten hoe zij dat heeft gedaan en waarom kinderyoga. Maandag 17 februari zal het team van ‘Door de Mangel’ haar daar vanaf 19.00 uur alles over vragen. Mocht je als luisteraar een vraag hebben voor Tarinthe, mail deze dan naar: studio@radioaalsmeer.nl of bel tijdens de uitzending naar: 0297-325858.
 
‘Radio Aalsmeer Politiek’ over de nacht met Cora
Woensdag 19 februari krijgen Sem van Hest en Erik Kreike in hun politieke radioprogramma Jochem van Leeuwen van de VVD en Willem Kikkert van D66 aan de tafel. En mogelijk schuiven er meer raadsleden van andere partijen aan. Ze gaan het ongetwijfeld hebben over de ‘nacht van Cora’ en het ontbijt met de raadsleden dat volgde.


Laatst bewerkt op: 11 februari 2020 09:06

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Het Zwanenkoor live op Radio Aalsmeer

Zaterdag 15 februari is er weer een uitzending van ‘Jan & Jansen Live’, met  vanaf 21.00 uur Het Zwanenkoor live in de radiostudio. Iets compleet anders dan luisteraars van het programma gewend zijn. Het als gelegenheidskoor begonnen koor is al 30 jaar een begrip in Amsterdam en omstreken. Het werd samengesteld … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: