001 - Escaperoom aglemeen
Hoge Raad van Adel gaat akkoord met wapenvermeerdering Uithoorn

Hoge Raad van Adel gaat akkoord met wapenvermeerdering Uithoorn


Geplaatst op: 11 februari 2020

In het huidige gemeentewapen komen een aantal aspecten nog onvoldoende tot uiting waar de gemeente veel waarde aan hecht. Zoals het belang van de sierteelt en de rivier de Amstel. Dit en het jubileum van het 200-jarig bestaan is voor de gemeente Uithoorn de aanleiding geweest om een vermeerdering van het gemeentewapen aan te vragen. Het besluit hiervoor is door de gemeenteraad gegeven tijdens de bijzondere raadsvergadering op 10 februari jl.
 
Hoge Raad van Adel
De wapenvermeerdering is aangevraagd bij de Hoge Raad van Adel en door haar goedgekeurd. De Hoge Raad van Adel adviseert de regering op het gebied van adeldom en heraldiek (wapenuitrusting), waaronder wapens van Rijk, provincies, gemeenten en waterschappen. De samenstelling en bevoegdheid van de Raad zijn geregeld in de Wet op de adeldom van 1994. Zijne Majesteit de Koning heeft het nieuwe wapen ook vastgesteld.
 
Uithoorn, De Kwakel en Thamen, 200 jaar samen
Op 10 februari 1820 werden de dorpen De Kwakel, Thamen en Uithoorn samengevoegd tot de gemeente die wij nu kennen. Binnen de gemeente Uithoorn is het dorp De Kwakel bijzonder met haar sierteelt. De viering van 200 jaar gemeente Uithoorn is mede ingegeven om de verbinding tussen de Amstel en de twee dorpen De Kwakel en Uithoorn te verstevigen.
 
Huisstijl
Het gemeentewapen wordt op verschillende manieren geuit, onder andere in de ambtsketen en de gemeentelijke vlag. De vernieuwing ervan is in gang gezet. Het levert geen veranderingen op van het huidige logo of de gemeentelijke huisstijl.
Laatst bewerkt op: 11 februari 2020 09:30

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Hoge Raad van Adel gaat akkoord met wapenvermeerdering Uithoorn

In het huidige gemeentewapen komen een aantal aspecten nog onvoldoende tot uiting waar de gemeente veel waarde aan hecht. Zoals het belang van de sierteelt en de rivier de Amstel. Dit en het jubileum van het 200-jarig bestaan is voor de gemeente Uithoorn de aanleiding geweest om een vermeerdering van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: