001 - Escaperoom aglemeen
Vordering werkzaamheden Aardbeienbrug Aalsmeer

Vordering werkzaamheden Aardbeienbrug Aalsmeer


Geplaatst op: 12 februari 2020

De palen voor de nieuwe Aardbeienbrug kunnen worden geboord. Deze stap in de renovatie van de brug is later dan gepland omdat geen enkel risico is genomen met de riolering. Kabels en leidingen blijken vaak niet te liggen op de plek waar ze volgens het Kabels en Leidingen Informatie Centrum (Klic) zouden moeten liggen. Dat geldt ook voor de persrioolleiding onder de brug. Om geen overlast van een beschadigde riolering en ernstiger vertraging van het project te veroorzaken, is ervoor gekozen uit voorzorg een bypass riool om de brug heen te leggen. Een maatregel die niet kon worden voorzien in de planning.
 
De werkzaamheden aan de Aardbeienbrug begonnen op verzoek van bewoners en bedrijven ná het vaarseizoen 2019. Sinds 30 september is door de aannemer een omleidingsroute aangelegd, de oude brug verwijderd en een zogeheten ‘bouwkuip’ aangelegd zodat er droog gewerkt kan worden. Het brugdek en de replica van de bovenbouw worden op andere locaties gemaakt, zodat deze straks kant en klaar geplaatst kunnen worden. De volgende stap is het boren van de palen.
 
Vóór het boren van de palen is onderzoek gedaan naar de ligging van de persrioolleiding onder de brug. Er is daarop in samenspraak tussen de gemeente en de aannemer snel besloten geen enkel risico te nemen met de onduidelijke ligging van de leiding en een bypass riool aan te leggen. Op deze manier is voorkomen dat bewoners en bedrijven overlast ondervinden als het riool geraakt wordt tijdens het boren van de palen en is verdere vertraging van het project afgewend.
 
Maandag 20 januari startten de werkzaamheden en op 31 januari is de bypass in gebruik genomen. Het boren van de nieuwe palen kan daardoor nu beginnen. Als na het boren van de palen blijkt dat de riolering niet is geraakt wordt de bypass afgeschakeld en opgeruimd. Ondanks de snelle oplossing van het probleem geeft dit vertraging van het project en wordt helaas ook in het begin van het nieuwe vaarseizoen 2020 doorgewerkt. Uiteraard wordt geprobeerd deze vertraging tot een minimum te beperken.
 
Meer informatie
De uitgebreide informatie met fasering en planning is te volgen via de BouwApp. Wilt u het project volgen? Download de BouwApp gratis in de App Store en doorloop de volgende stappen: ga naar 'Zoek project' en zoek op 'Project Replica Aardbeienbrug'. Vervolgens selecteert u het project en klikt u op 'Toevoegen aan favorieten'.

Ook is er dagelijks een inloopspreekuur van 08.00 tot 09.00 uur in de keet van de aannemer achter Uiterweg 97. Hier kunnen omwonenden terecht met vragen, suggesties en klachten.


Laatst bewerkt op: 12 februari 2020 14:53

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vordering werkzaamheden Aardbeienbrug Aalsmeer

De palen voor de nieuwe Aardbeienbrug kunnen worden geboord. Deze stap in de renovatie van de brug is later dan gepland omdat geen enkel risico is genomen met de riolering. Kabels en leidingen blijken vaak niet te liggen op de plek waar ze volgens het Kabels en Leidingen Informatie Centrum … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: