‘Orkaan’ Dave Hertog raast op volle kracht over KDO heen

Geplaatst op: 17 februari 2020

Na twee weekenden zonder competitievoetbal, mocht KDO afgelopen zondag aantreden tegen titelkandidaat Pancratius. Alleen had Raymond de Jong op voorhand zijn handen vol om een representatief elftal op de been te brengen. Zo kon hij in ieder geval niet beschikken over Jesse Stange en Thomas Stevens, want beide buitenspelers kampte met een enkelblessure. Daarnaast waren er een aantal twijfelgevallen binnen de selectie, zodat menig Kwakelse supporter zich voorbereidde op een lastige middag in Badhoevedorp.

Onder zeer matige weersomstandigheden kwam Pancratius al in de derde minuut op voorsprong. Een gevaarlijke vrije trap kon eerst nog door de Kwakelse defensie weggewerkt worden, maar in de rebound was de centrumspits Dave Hertog gelijk alert en wist de 1-0 op het scorebord te zetten.

Na dit snelle openingsdoelpunt beet KDO langzamerhand meer van zich af en creëerde ook enkele keren gevaar te stichten. Een inzet van Mathijs van Rijn werd gered door de Badhoevedorpse doelman, terwijl een schot van Joeri Stange even later van de lijn gehaald kon worden door Pancratius. In de tussentijd moest aanvoerder Timo Kas noodgedwongen het veld verlaten na een harde schop op zijn knie op het middenveld, Erik Verbruggen was zijn vervanger.

In de 35e minuut toonde Dave Hertog aan waarom hij de topscorer van de 2e klasse B is. Hij wist namelijk vanaf de rand het zestienmetergebied, met een fraaie lob Jesper Oudshoorn te passeren,  2-0. Toen Hertog vijf minuten later zijn hattrick complementeerde, leek de wedstrijd al voor rust met een 3-0 tussenstand beslist te zijn. KDO kreeg toch nog wat hoop toen Sven Vlasman in de 45e minuut de 3-1 maakte uit de kluts.

In de tweede helft werden alle Kwakelse illusies in de 47e minuut al door de neus geboord door ‘wie anders dan’ Dave Hertog. De bonkige, wendbare en slimme goaltjesdief van Pancratius zag ruimte in het Kwakelse doel om zijn vierde doelpunt van de middag te maken en deed dit dan ook, 4-1. In de 65e minuut werd de schade voor KDO nog groter toen middenvelder Bas Pel de 5-1 aantekende. Toen Dave Hertog in de slotfase vanuit een strafschop de 6-1 scoorde (zijn 25e doelpunt van het seizoen) en even later Mitchell Smits met een knieblessure ook naar de kant moest, was de oor wassing in Badhoevedorp compleet.

Pancratius was deze middag voetballend sterker dan KDO en was uiterst effectief met het afronden van hun kansen. Aankomende zondag speelt KDO opnieuw uit, maar dan tegen Nieuw Utrecht. Op sportpark Rijnvliet zou dan een goed resultaat zeer wenselijk zal. Hierbij zal de medische staf in de komende dagen zijn handen vol hebben om een aantal spelers op te lappen en klaar te maken voor het duel met de nummer zeven op de ranglijst.
Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Roy Verkaik, Max Wessels, Mitchell Smits (80e Merijn Zethof), Timo Kas (15e Erik Verbruggen), Sven Vlasman, Joeri Stange, Mathijs van Rijn (80e Max van der Weijden), Bart Hoving en Niels Ruhe.

Dit verslag is geschreven door: Paul Hogerwerf

Laatst bewerkt op: 17 februari 2020 08:12

Na twee weekenden zonder competitievoetbal, mocht KDO afgelopen zondag aantreden tegen titelkandidaat Pancratius. Alleen had Raymond de Jong op voorhand zijn handen vol om een representatief elftal op de been te brengen. Zo kon hij in ieder geval niet beschikken over Jesse Stange en Thomas Stevens, want beide buitenspelers kampte … Lees meer »