001 - Tuimarkt
Stormachtige PK Sport Bosdijkloop Vinkeveen

Stormachtige PK Sport Bosdijkloop Vinkeveen


Geplaatst op: 17 februari 2020

Afgelopen zondag organiseerde Toer Trimclub De Merel de tweeënveertigste PK Sport Bosdijkloop. Hoofdsponsor Peter Kinkel uit Vinkeveen gaf het startschot. Wilfred Verhagen uit Woerden was evenals vorig jaar de snelste op de halve marathon met 1:16:09. Bij de dames was de overwinning evenals vorig jaar voor Silvia Treur–de Jong uit Mijdrecht met een tijd van 1:35:01.
 
Deelname
Ondanks de barre weersomstandigheden verschenen 300 hardlopers, waarvan 60 Vinkeveense ‘thuislopers‘, aan de start. De temperatuur was het probleem niet. Met zo’n 14 graden zou je kunnen spreken van een ‘warme’ Bosdijkloop-editie. Gelukkig was het nagenoeg droog. Maar de wind daarentegen was krachtig, 6 à 7 Beaufort en het KNMI gaf code geel af voor de stevige windstoten, waardoor het toch ‘afzien’ was voor de deelnemers (en voor alle vrijwilligers).
 
Jeugdloop
Bij de jongens tot en met 12 jaar ging als eerste Sam Vreugdenhil uit Zoetermeer onder het finishdoek door in een tijd van 3:48 min. Bij de meisjes won Jackie Vissers uit Nieuwersluis in 3:33 min. Alle kinderen kregen een medaille als herinnering.
 
5 kilometer
De snelste op de 5 kilometer bij de heren was de uit Utrecht afkomstige Wijnand van der Bok met 17:23 min. Bij de dames won Femke Yska uit Nijland, Friesland in 19:34 min.
 
10 kilometer
De 10 kilometer had het grootste deelnemersveld met meer dan 120 deelnemers. De winnaar bij de heren was Roeland van der Harts uit Leiden met een tijd van 34:33 min. Bij de dames won Mirjam Koersen uit Hilversum met een snelle tijd van 38:40 min. Ze nam deel in de categorie 45+  en liet veel jongere leeftijdsgenoten haar hielen zien. 
 
Halve marathon
Niet minder dan 21,1 kilometer moest worden afgelegd voor het koningsnummer. Met een parcours over de Veenkade, recreatieterrein Bosdijk en het Bellopad (oude spoordijk). De overwinning ging evenals vorig jaar bij de heren naar de uit Woerden afkomstige Wilfred Verhagen met een tijd van 1:16:09. “Vanaf de start gelijk wind tegen, direct op kop gaan lopen, na een paar kilometers zag ik een tweetal lopers achter mij, besloten om bij dit stormachtige weer samen te werken, eerst met zijn drieën, later met tweeën, wel het meeste kopwerk gedaan en op de helft van de spoordijk de voorfietser ingehaald, want hij kon niet harder door de wind, uiteindelijk een lekkere wedstrijd gelopen”. Wilfred kreeg voor de derde keer de wisselbeker. Sjef de Kimpe uit Amsterdam werd tweede met 1:17:00 en Martijn de Groot uit Mijdrecht werd evenals vorig jaar derde met 1:17:53. Bij de dames was de overwinning evenals vorig jaar voor Silvia Treur–de Jong uit Mijdrecht met een tijd van 1:35:01. “De eerste 7 à 8 kilometer was er tegenwind, kon een beetje achter iemand lopen, hierna wind mee tot ongeveer 16 kilometer, dan vlieg je vooruit, op het Bellopad was het zwaar, weer wind tegen, maar ik kon tijdens het lopen nog praten, heb hele verhalen verteld met de voorfietser”. Ook Silvia kreeg voor de derde keer de wisselbeker. Mariska van Sprundel uit Utrecht werd tweede met 1:36:40. De derde plaats was voor Lianne Stevens eveneens uit Utrecht met 1:37:25.
 
Organisatie
Alle overige uitslagen staan vermeld op www.uitslagen.nl en www.ttcdemerel.nl. Dankzij de vele vrijwilligers en sponsoren is het gelukt om de organisatie zo gladjes mogelijk te laten verlopen. De enthousiaste speaker Peter van Adrichem zorgde voor een goede sfeer bij de finish. Kortom deze editie van de Bosdijkloop was ondanks de zware weersomstandigheden een gezellig en geslaagd evenement in Vinkeveen.
 
De 43e PK Sport Bosdijkloop wordt gehouden op zondag 21 februari 2021.Laatst bewerkt op: 17 februari 2020 09:33

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Stormachtige PK Sport Bosdijkloop Vinkeveen

Afgelopen zondag organiseerde Toer Trimclub De Merel de tweeënveertigste PK Sport Bosdijkloop. Hoofdsponsor Peter Kinkel uit Vinkeveen gaf het startschot. Wilfred Verhagen uit Woerden was evenals vorig jaar de snelste op de halve marathon met 1:16:09. Bij de dames was de overwinning evenals vorig jaar voor Silvia Treur–de Jong uit … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: