001 - Tuimarkt
Twee mooie wedstrijden voor Atalante MC1

Twee mooie wedstrijden voor Atalante MC1


Geplaatst op: 17 februari 2020

Albatros MC1 VS Atalante MC1, 08-02-2020
Aankomen in de hal:
Voordat de wedstrijd begon, was het tellen en kijken of iedereen bij de juiste hal stond. 
Auto 1 ging via de A10, auto 2 waren we even kwijt. Maar niet getreurd, alle 7 spelers waren voor de wedstrijd aanwezig.
Dit keer moesten we het helaas zonder Lynne doen. 
 
Inspelen:
Het inspelen en warmlopen verliep niet helemaal soepel. Normaal zijn we allemaal op tijd en tegelijk in de hal en beginnen we samen. Omdat er een aantal wat later kwamen, hebben we dat deze keer overgeslagen en zijn we ieder voor zich gaan inspelen. Wel leuk want zo kon ik ook nog een balletje spelen met Carlijn.
 
Set 1
We begonnen met de vraag wie er als eerste uit til. En zonder dat ik wat hoefde te zeggen, zei Renske doe mij maar!. Top.
En dan de eerste paar ballen. We hadden niet goed onder controle hoe de tegenstander speelde. Er werd weinig gebokkeerd en we stonden stil in het veld.
Slecht speelden we niet. Met 3 keer 3 services achter elkaar, kunnen we niet stellen dat we veel verkeerd deden. Alleen was het geluk soms even niet aan onze kant. Helaas gaven we deze set weg met 25-19
 
Set 2
Ook nu hoefde er niet gevraagd worden, wie er uit gingen. We begonnen en dit keer bewogen we meer. Maar de ballen net over het blok bleven een probleem. 
De service ging soms wat minder. En dat hebben we geweten. Ook was er een tegenstander die de lengte van Lynne had. Met andere woorden. Zij speelde zo over ons blok heen. We gaan wel de goede kant op met 25-22. Toch weer 3 punten meer.
 
Set 3
Deze set is spannend geworden. De meiden en Jack weten wat ze moesten doen. Het was er gelijk of verliezen.
Dus we gingen er vol voor. Met zeker geen slecht resultaat. Aan het net liep het lekker. En we hadden de net wel, net niet geluk balletjes mee. 
Op de service was nog het een en ander aan te merken, maar met 20-25 ging het zeker niet slecht.
Wel jammer dat in de laatste paar ballen Renske de bal bovenhands aanraakte en dubbel klapte. Maar het viel gelukkig mee. Nu nog pass, setup, aanval en we zijn rond!
 
Set 4
Nog voor de set begon moest er iemand aan de kant. En ondanks dat ik vroeg aan Renske of het ging wilde ze toch spelen. Na enkele discussie bleek helaas dat het meer pijn deed dan ze verwacht had en vroeg ze of ze een setje er uit mocht. Helaas, maar met een icepack heeft ze toch de laatste set mee kunnen genieten.
En het was me het setje wel. Spannend! Niet normaal. 
We speelden niet slecht, maar we hadden zeker betere en slechtere momenten. Service ging over het algemeen goed. Soms wat minder, maar zeker niet slecht.
Aan het net werd goed opgelet en ook de instructie om achter het blok te verdedigen werd goed ingewilligd.  Vooral Isabella, Tisa, Jack en Rinske zaten vaak op het juiste moment in het gat. Durmana wist daarentegen heel wat ballen bij het net weg te houden. 
 
Met een voorsprong van 18-20 gingen we de laatste 5 punten in. Rustig blijven en helaas niet voor ons. Volgende bal!
En het werd me spannend, we pakte punt om punt. Zodat het 25-24 stond. Maar ook bij Albatros begonnen de zenuwen te werken. Het werd 25-25 en door! 26-25 en door 26-26 spannend. Door 2 balletjes. Een hele mooie tikbal van Jack en een super service word het dan eindelijk 26-28. Yes 2-2! Hetzelfde als vorige keer!
 
Ondanks alles toch niet slecht gespeeld. Zin in het volgende avontuur!
 
Atalante MC1 VS Martinus MC2, 14-02-2020
De voorbereiding:
Deze keer was het een thuiswedstrijd. Dus iedereen was redelijk op tijd. Helaas moesten we het dit keer wel zonder Rinske. Marijn, onze eerste scheidsrechter, was er ook op tijd bij! Super zo’n start.
 
Set 1
We begonnen met het standaard praatje. Wat wil de coach vandaag? Gewoon lekker spelen en zo veel mogelijk in 3en. Renske moest nog even een klein trapje ontvangen om klaar te zijn voor de wedstrijd. Dus zij mocht even bij de coach beginnen.
Eerste set ging goed. Op een aantal puntjes na werd er lekker gespeeld en heel af en toe ook een bal aangevallen. Top. De eerste set halen we dan ook binnen met 25-19.
 
Set 2
Deze set hadden we Isabella bij haar vriendin zitten. Overigens dank voor het tellen! 
Wat was dit spannend. Met een achterstand weten we terug te komen het word 25-25 en 26-25. Dan weer 26-26 toch weer 27-26 en gelukkig weten we het af te maken op een mooie service 28-26 eindigen we deze set.
 
Set 3
Eens kijken wat we er van kunnen maken. Deze set begon goed. We lagen al snel op voorsprong. Service ging niet altijd even lekker. Soms halen we 3 punten achter elkaar uit een serveerder, maar helaas mocht dat deze set niet baten. Toch komen we uit eindelijk uit bij nog maar 5 punten. Maar we weten het niet af te maken. De bal land precies op de achter lijn. 24-26, hè jammer volgende set dan maar weer!
 
Set 4! Er op of er onder.
Dan de laatste set. We beginnen met groot protest van Tisa op de bank. Niet getreurd. Je mag nog spelen!
Deze set tekent alles. De spanning is groot aangezien we de 2-2 willen doorbreken. Maar helaas mocht het niet baten. Bij 15-18 wisselt de coach Carlijn voor Tisa. En ondanks dat we goed ons best doen, blijkt Martinus het geluk en het inzicht iets meer bij zich te hebben. Uiteindelijk eindigt de set met 19-25. Niet slecht.
 
Conclusie:
Coach blij omdat de heer en de meiden goed gespeeld hebben. Ze probeerde vaak in 3en te spelen. Hoewel dat niet altijd wilde lukken. En we hebben toch weer 2 sets gepakt!
 
Op naar de volgende thuiswedstrijd! Wij hebben er zin in!
 Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Twee mooie wedstrijden voor Atalante MC1

Albatros MC1 VS Atalante MC1, 08-02-2020Aankomen in de hal:Voordat de wedstrijd begon, was het tellen en kijken of iedereen bij de juiste hal stond. Auto 1 ging via de A10, auto 2 waren we even kwijt. Maar niet getreurd, alle 7 spelers waren voor de wedstrijd aanwezig.Dit keer moesten we het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: