HandjeHelpen
Aalsmeer krijgt nog meer kleur

Aalsmeer krijgt nog meer kleur


Geplaatst op: 18 februari 2020

Vorig jaar vroeg de gemeente Aalsmeer wat de inwoners wilden zien in hun gemeente. Er was € 500.000,- beschikbaar gesteld door de gemeenteraad om Aalsmeer aangenamer te maken om in te wonen, werken en recreëren. Er kwamen veel ideeën binnen om het groen en grijs in Aalsmeer te verbeteren. Meer bloemen en planten was iets wat in veel van die ideeën terugkwam en is een van de dingen waar de gemeente mee aan de slag is gegaan.
 
In Aalsmeer en Kudelstaart wordt momenteel hard gewerkt om plantvakken in te richten met nieuwe, vaste planten. Wethouder Wilma Alink ging op maandag 17 februari langs bij het werk op de kruising Hoofdweg/Voltastraat, waar zij uitleg kreeg over de plannen en een handje mocht helpen bij het planten. “Ik ben heel blij dat deze plannen van onze inwoners nu uitgevoerd worden. Dit gaat diverse entrees van Aalsmeer en Kudelstaart een heel ander aanzien geven, passend bij het bloemendorp dat we zijn. Er is gekozen voor sterke planten, met veel bloemen, die uiteindelijk weinig onderhoud nodig zullen hebben. Wethouder Robert van Rijn: “Wat ook belangrijk voor ons is, is dat de planten niet te hoog groeien. Op die manier ontstaan er geen verkeersonveilige situaties en vullen groen en grijs elkaar aan.”
 
Werkzaamheden
Deze werkzaamheden vinden deze weken plaats bij de Snoekbaarsstraat, Hortensialaan, kruising Hoofdweg/Voltastraat, kruising Hoofdweg/Doelstraat en de kruising Stommeerweg/Zwarteweg. Later worden ook de kruisingen Kudelstaartseweg/Beethovenlaan, Kudelstaartseweg/Bachlaan en Ophelialaan/Sportlaan ingericht met vaste planten.
 
Snelgroeiende planten
Het plan voor de inrichting van de plantvakken is gemaakt door Griffioen Wassenaar vanuit het concept Greentocolour®. Hierbij wordt gekeken welke planten het best  groeien op een bepaalde locatie. Er wordt gewerkt met snelgroeiende planten, zodat onkruid weinig kans krijgt. Op de locatie kruising Hoofdweg/Voltastraat komen onder andere verschillende soorten geraniums en asters. Hovenier M. van der Spek verzorgt de beplanting in nauwe samenspraak met Griffioen Wassenaar en de gemeente. Zij werken met planten die al goede wortels hebben en dus al sterk zijn. Op die manier zien de inwoners snel het resultaat van hun ideeën.
 
Projecten in uitvoering
De komende maanden wordt verder gewerkt aan de uitvoering van alle projecten die de gemeente heeft overgenomen uit de ideeën van de bewoners. Van fietsenrekken tot speelgelegenheden, maar ook meer groen. Hierover volgt binnenkort meer informatie.


Laatst bewerkt op: 18 februari 2020 11:11

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Aalsmeer krijgt nog meer kleur

Vorig jaar vroeg de gemeente Aalsmeer wat de inwoners wilden zien in hun gemeente. Er was € 500.000,- beschikbaar gesteld door de gemeenteraad om Aalsmeer aangenamer te maken om in te wonen, werken en recreëren. Er kwamen veel ideeën binnen om het groen en grijs in Aalsmeer te verbeteren. Meer … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: