001 - Escaperoom aglemeen
Zondag op Rick FM: Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen

Zondag op Rick FM: Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen


Geplaatst op: 20 februari 2020

In deze uitzending een interview met oud-burgemeester Jos Castenmiller over zijn bemoeienis met de oud- en nieuw perikelen in de jaren 70 en 80. (Foto ANP Historisch Archief)

Uit het Rick FM-radio-archief een interview uit 2008 van onze verslaggever Jan Zeldenthuis over de problemen met de kerk op de Schans.

De BUK'ker; Bekende Uithoornaar of Kwakelaar, van de week is Peter Berveling. Peter is directeur van GEOSTICK.
Het bedrijf is in 1924 onder zijn opa in het Gooi begonnen. Eerst verhuist naar Amsterdam en sinds 1960 zijn ze gevestigd aan de Amsterdamseweg in Uithoorn.

Chris Woerden vertelt in zijn column dat misdaad en mishandelingen van alle tijden waren en bespreekt een aantal bekende Uithoornse gevallen.

In de rubriek "200 seconden in Uithoorn of De Kwakel" vertellen Annelies en Jaap waarom ze een half jaar geleden vanuit Groningen naar Uithoorn zijn verhuisd en hoe hen dat nu een half jaar later bevalt.

Tot slot Herman Pleij die zijn lezing voor de bijzondere raadsvergadering van 10 februari speciaal voor de Rick FM luisteraars in 5 minuten samenvat. Hij lanceert ook een nieuw motto voor het Wapen van Nederland. Niet meer "Je Maintiendrai" (ik zal handhaven), maar "Moet kunnen", Dat vindt Pleij beter bij deze tijd passen.

De muziek in deze uitzending is een selectie uit de gemeente Uithoorn Top 200. Wilt u ook een nummer aanmelden voor deze Top 200 ga dan naar het opgave formulier op de website

De uitzending Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen is een samenwerking met de Stichtingen Oud Uithoorn/De Kwakel en De Kwakel Toen & Nu en wordt op woensdag 19 februari herhaald tussen 18.00 en 19.00 uur.

Luisteren naar Rick FM:
Kabelnet Caiway, Uithoorn en De Kwakel, frequentie 99.0 FM. (Aalsmeer 93.1 FM)
Etherfrequentie 106.3 FM
Live stream En ook overal met de gratis TuneIn App

Wilt u de eerste uitzending nog eens luisteren ga dan naar de Rick FM website


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zondag op Rick FM: Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen

In deze uitzending een interview met oud-burgemeester Jos Castenmiller over zijn bemoeienis met de oud- en nieuw perikelen in de jaren 70 en 80. (Foto ANP Historisch Archief) Uit het Rick FM-radio-archief een interview uit 2008 van onze verslaggever Jan Zeldenthuis over de problemen met de kerk op de Schans. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: