De Fontein start het jaar met dierentuin en dansfestijn


Geplaatst op: 15 september 2011

Met het project ‘Onwijs, een wereldreis' en een bezoek aan de dierentuin hebben de kinderen van basisschool De Fontein een mooie start van het nieuwe schooljaar gemaakt.
Op dinsdag 30 augustus stond op beide locaties het dansen centraal. Er werden workshops gegeven door de dansdocenten van ‘Dans in school'.

Met dit dansproject maakten de kinderen kennis met dans, muziek en kostuums uit verschillende landen. De leerlingen werkten per klas, samen met een professionele dansdocent, aan een dans uit een gekozen land. In de resterende tijd maakten de groepsleerkrachten met de leerlingen de hoofdtooien. De kinderen en leerkrachten beleefden veel plezier aan deze voorbereiding.
Maar er was ook wel een beetje spanning.

‘s Middags werd deze bijzondere dag feestelijk afgesloten met een eindpresentatie. Hiervoor gingen alle kinderen naar de Meyert. Ook de ouders waren uitgenodigd om deze dansvoorstelling bij te wonen. De kinderen zaten in een grote kring, waardoor er in het midden ruimte genoeg was om te dansen. Elke groep presenteerde zo zijn eigen dans. De kinderen zagen er prachtig uit, en alle aanwezigen genoten van dit mooie en kleurrijke schouwspel.

En op maandag 12 september zijn de kinderen naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen geweest. Door middel van een leuke en leerzame speurtocht zagen de kinderen veel verschillende dieren. Maar de witte leeuwen en de tweeling ijsbeertjes waren toch wel een hoogtepunt. Tussen de middag genoten de kinderen van een bakje patat. En konden ze zich in de overdekte speeltuin uitleven. Op de terugreis in de bus vielen verschillende kinderen in slaap. Een schoolreisje is een hele vermoeiende maar leuke ervaring.

Het was een bijzonder mooi, en feestelijk begin van een nieuw schooljaar voor de kinderen van De Fontein.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Fontein start het jaar met dierentuin en dansfestijn

Met het project ‘Onwijs, een wereldreis' en een bezoek aan de dierentuin hebben de kinderen van basisschool De Fontein een mooie start van het nieuwe schooljaar gemaakt.Op dinsdag 30 augustus stond op beide locaties het dansen centraal. Er werden workshops gegeven door de dansdocenten van ‘Dans in school'. Met dit … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: