001 - Escaperoom aglemeen
Kanovereniging De Ronde Venen doet mee aan Kies je Sport

Kanovereniging De Ronde Venen doet mee aan Kies je Sport


Geplaatst op: 24 februari 2020

Dit jaar doet de Kanovereniging De Ronde Venen weer mee met Kies je Sport. Het doel is om kinderen via de basisschool kennis te laten maken met de kanosport. Nieuw dit jaar is dat de ouders ook van harte welkom zijn en worden uitgenodigd om met de kinderen mee te varen.

De kanoclub organiseert vier kennismakingslessen van ruim één uur voor. Er wordt gevaren in kajaks, peddels en zwemvesten van de club. Dit jaar wordt er ook aandacht besteed aan het kanopolo. Dit is voor jeugd een unieke balsport op het water. De teams bestaan uit jongens en meisjes door elkaar heen. Voor sommigen zal rechtuit varen al een hele opgave worden en voor anderen is het lastig om de bocht te nemen. Alhoewel de eerste peddelslagen altijd wat angstig zijn wennen de kinderen meestal snel aan de (in)stabiliteit van de kajaks. Golven van een passerend bootje worden spannend gevonden en de balansoefeningen doen de kinderen schoorvoetend na. Als er een spelvorm wordt gedaan komt alles bij elkaar.   

Door  mee te doen aan de actie “Kies je Sport” hoopt de kanovereniging de kanosport binnen de gemeente De Ronde Venen te promoten en meer onder de aandacht te brengen. De schooljeugd is van harte welkom! En  ouders kunnen dus ook meevaren.                                 

In het voorjaar kunnen kinderen van alle basisscholen in de gemeente meedoen. Het kanovaren en kanopolo geldt voor de groepen 7 en 8. De jeugd die zich aanmeldt vaart gewoon mee met de jeugd van de kanovereniging op de zaterdagochtend. Bewust is er gekozen om de deelname te beperken tot de hoogste groepen van de basisscholen. Kies je Sport wordt op zaterdagochtend om 10 uur gehouden op 18; 25 april; 2 en 9 mei. Vanaf de Herenweg 196 in Vinkeveen.


Laatst bewerkt op: 24 februari 2020 12:38

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kanovereniging De Ronde Venen doet mee aan Kies je Sport

Dit jaar doet de Kanovereniging De Ronde Venen weer mee met Kies je Sport. Het doel is om kinderen via de basisschool kennis te laten maken met de kanosport. Nieuw dit jaar is dat de ouders ook van harte welkom zijn en worden uitgenodigd om met de kinderen mee te … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: