001 - Escaperoom aglemeen
Benefietconcert Rotaryclub Vinkeveen-Abcoude

Benefietconcert Rotaryclub Vinkeveen-Abcoude


Geplaatst op: 24 februari 2020

Rotaryclub Vinkeveen-Abcoude organiseert weer een mooi benefietconcert op zaterdag 14 maart 2020. Musici van het Koninklijk Concertgebouworkest en leden van het Creatoonkoor uit Abcoude werken mee aan dit concert. Het benefietconcert vindt plaats in de Dorpskerk van Abcoude en begint om 20.00 uur. U bent van harte uitgenodigd.

Concert

Het belooft een gevarieerde en verrassende avond te worden. Het concert wordt geopend met het strijkkwartet in G mineur KV 516 van Mozart. Vervolgens brengt het Creatoonkoor, begeleid door strijkers en piano twee liederen ten gehore: The Snow Op.26 No. 4 van Elgar en Nuit d'Etoiles van Debussy.

Voor de pauze begint, vertelt Gert-Jan van Dommelen over zijn actie EndPlasticSoup.

Na de pauze, waarin u wordt getrakteerd op een hapje en een drankje, speelt de veelbelovende pianiste Yang Yang Cai samen met de overige musici het pianoconcerto No.4 in G majeur op.58.

Doel EndPlasticSoup

De opbrengst van het benefietconcert is dit jaar vooral bestemd voor de actie EndPlasticSoup, die de heer Van Dommelen in gang heeft gezet. Deze actie is een initiatief van Rotaryclubs over de hele wereld om het probleem van plastic afval op te lossen. Het doel is om samen met de 36.000 clubs en 1,2 miljoen leden wereldwijd en in samenwerking met andere organisaties, bedrijven en overheden ervoor te zorgen dat er, stap voor stap, een oplossing komt voor het probleem van plastic vervuiling in onze oceanen, zeeën, rivieren, meren, stranden, bossen, parken en straten.

Andere doelen

Daarnaast is de opbrengst bestemd voor onze andere activiteiten, zoals de Moederverwendag, Wandelen voor Water en activiteiten voor zorginstellingen in Abcoude en/of Vinkeveen. Zo bezorgen wij de bewoners van Mariaoord in Vinkeveen op 29 februari een aangename middag met het café chantant Happy Days. Op 23 maart  organiseert onze club de sponsorwandeling Wandelen voor Water voor de leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Vinkeveen en Wilnis.  In september 2020 is er dan voor het achtste jaar de moederverwendag, bedoeld voor moeders met een kind met een beperking, woonachtig in Abcoude, Baambrugge, Vinkeveen of Waverveen. Een dag van ontspanning, gezelligheid en samenzijn met moeders in vergelijkbare situaties.

Concertkaarten à € 30 zijn verkrijgbaar bij de clubleden of via het Rotary secretariaat, telefoon 0294-284690 / 0647464267 of op 14 maart 2020 bij de Dorpskerk vanaf 19.30 uur.  www.rotary.nl/vinkeveenabcoude


Laatst bewerkt op: 24 februari 2020 08:39

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Benefietconcert Rotaryclub Vinkeveen-Abcoude

Rotaryclub Vinkeveen-Abcoude organiseert weer een mooi benefietconcert op zaterdag 14 maart 2020. Musici van het Koninklijk Concertgebouworkest en leden van het Creatoonkoor uit Abcoude werken mee aan dit concert. Het benefietconcert vindt plaats in de Dorpskerk van Abcoude en begint om 20.00 uur. U bent van harte uitgenodigd. Concert Het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: