001 -Family
Hans Kazan goochelt bij Radio Aalsmeer

Hans Kazan goochelt bij Radio Aalsmeer


Geplaatst op: 26 februari 2020

Morgenavond in ‘Vrijdagavondcafé’ heeft Ron Leegwater tussen 18.00 en 20.00 uur onder andere een gesprek met de allerbekendste goochelaar Hans Kazan. Hans gaat proberen om zijn eerste radio-goocheltruc uit te voeren. Als dat maar goed gaat. Volgende week staat Hans in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp en Ron wil daar alles over weten. Verder praat hij met de eigenaar van het nieuwe Aalsmeerse Eetcafé De Zwarte Ruiter over de opzet van zijn zaak en wat de specialiteiten zijn. En natuurlijk is er het inmiddels zeer bekende radiospelletje Soundmemory waarbij een kandidaat het dubbele geluid uit 10 willekeurige geluiden moet proberen te raden. Naast muziek zijn er ook de vaste items: De Soulshowclassic, de gezellige meezinger en de Hollandse Nieuwe.
 
‘Echt Esther’ over echte kunst en nep nieuws
Donderdagavond om 19.00 uur weer een herhaling van ‘Echt Esther’, door haar zwangerschapsverlof. Deze keer gaat het over ‘Echte Kunst & Nep Nieuws’. Esther ging in haar uitzending in gesprek met Peter Maarsen, Constantijn Hoffscholte,Ada Gonsgoosen en Janna van Zon. Is het kunst of niet? Wie bepaalt dat? Misschien is het wel heel simpel: het spreekt je wel of niet aan. En hoe onderscheiden we echt van fake nieuws? Je kunt het allemaal bij ‘Echt Esther’ horen.
 
Bijzondere ‘Sem op Zaterdag’
Zaterdag is een bijzondere ‘Sem op Zaterdag’. Het is namelijk de laatste SoZ en toch ook weer niet. Hoe dat zit verteltSem ongetwijfeld ergens tussen 10.00 en 12.00 uur.
 
Directeur Universiteit van Nederland inspireerde bij ‘Blikopener Radio’
"Het is bedoeld om iets te leren, maar vooral om te inspireren over dingen waar je nog nooit over na hebt gedacht,” antwoordde Maurice van Wordragen op de vraag wat het doel is van de 15 minuten durende, gratis colleges van de Universiteit van Nederland. Noem een onderwerp en deze stichting heeft er een college over gemaakt: van economie tot de gekste dingen in de natuurkunde. Mensen kunnen alles volgen via internet, radio en televisie. Of gewoon in de zaal. Zo wordt wetenschap toegankelijk voor jong en oud, arm en rijk. En wat zijn de plannen voor de toekomst? “We zijn actief bezig met het laten groeien van de podcasts.” En binnenkort gaan ze Engelstalige colleges opnemen. Ook in de uitzending van maandag 24 februari was vaste columnist Dimitry Vleugel. Hij had het over de webwinkel die opeens stopt met de marketing. Is er sprake van een complottheorie? Of is het een goede marketingstunt? Nieuwsgierig naar de uitzending? Luister het terug via de website van de radio. Maandag 2 maart zitten de radiomakers ook weer gewoon in de studio. Wie de gast is, hoor je dan!
 
‘Door de Mangel' ontvangt pedicure Petra Eveleens
Afgelopen maandag moest ‘Door de Mangel’ kleur bekennen bij Ellen Venema. De 286e gast coacht ondernemende vrouwen m.b.v. kleuren. Haar doel is vrouwen anders te laten denken en te laten vertrouwen op hun eigen gevoel. Zij heeft ook haar eigen card deck gemaakt met kleurige kaarten die helpen bij de coaching. Ook Mylène en Elbert moesten er aan geloven en een kaart trekken. Natuurlijk is ook Ellen op zoek gegaan naar een volgende gast. De in Mijdrecht geboren Petra Eveleens wordt de 287e gast en komt maandag 2 maart naar de studio om gemangeld te worden. “Ze is pedicure aan huis. Haar klanten zijn 80+ en dat vind ik bijzonder. Waarom heeft zij voor deze doelgroep gekozen?”Het team van ‘Door de Mangel’ zit maandag vanaf 19.00 uur klaar om haar van alles daarover te vragen. Mocht je als luisteraar een vraag hebben voor Petra, mail deze dan naar: studio@radioaalsmeer.nl of bel tijdens de uitzending naar: 0297-325858.
 
Klassiek ontmoet horror bij ‘Intermezzo’
Maandag 2 maart van 21.00 tot 23.00 uur verzorgt Sem van Hest het klassieke radioprogramma ‘Intermezzo’. Hij zal o.a. aandacht besteden aan een concert dat 8 maart in de Schouwburg Amstelveen wordt gegeven door leden van het Uriël Ensemble en de verteller Remco Melles. Klassiek ontmoet horror met verhalen van E.E. Poe, H.P. Lovecraft en G. Bomans afgewisseld met werken van o.a. Bach en Stravinsky. De uitvoerenden zijn Rick Huls op de klarinet en Yke Viersen als cellist. En uiteraard komt ook Beethoven voorbij in dit Beethovenjaar.
 
‘Radio Aalsmeer Politiek’
Op woensdag 4 maart is er om 19.00 uur Radio Aalsmeer Politiek. Deze keer ontvangen Erik en Sem het radiopanel weer met daarin Jaap Overbeek, Wim Spaargaren, Joop Kok en Jop Kluis. Dat wordt weer interessant.


Laatst bewerkt op: 26 februari 2020 09:22

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Hans Kazan goochelt bij Radio Aalsmeer

Morgenavond in ‘Vrijdagavondcafé’ heeft Ron Leegwater tussen 18.00 en 20.00 uur onder andere een gesprek met de allerbekendste goochelaar Hans Kazan. Hans gaat proberen om zijn eerste radio-goocheltruc uit te voeren. Als dat maar goed gaat. Volgende week staat Hans in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp en Ron wil daar … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: