001 - Escaperoom aglemeen
Derde uitzending van Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen op Rick FM

Derde uitzending van Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen op Rick FM


Geplaatst op: 27 februari 2020

In deze uitzending een interview met oud-burgemeester Jos Castenmiller over de rol van de burgemeester bij rampen. Hierbij blikt hij terug op de Cindu ramp, het treinongeluk bij Hoofddorp en de Bijlmerramp, welke ook zijn uitstraling naar Uithoorn had.
Foto Castenmiller (ANP Historisch Archief)
Foto Cindu, P.Eijsinga

Uit het Rick FM-radio-archief een interview naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van de Sint-Johannes Geboortekerk in De Kwakel.

De BUK'ker; Bekende Uithoornaar of Kwakelaar van de week is zangeres Sandy Kandau.  Ze werd in de jaren '90 bekend als backing zangeres van René Froger.

Chris Woerden vertelt in zijn column over de diverse grote branden die Uithoorn, De Kwakel en Thamen in de loop der jaren hebben getroffen.

In de rubriek "200 seconden in Uithoorn of De Kwakel" vertelt Marieke hoe ze 16 jaar geleden vanuit Maastricht naar Uithoorn verhuisde. Ze werkt als verpleegkundige in het AMC. Wilt u zelf een bijdrage leveren aan deze rubriek, dat kan. Maak dan een geluidsopname van 200 seconden waarin u vertelt wie u bent en wat u kwijt wil over Uithoorn, De Kwakel en Thamen. Mail dit met de vermelding van uw contactgegevens naar; uithoorn200@rickfm.nl

Tot slot Ferry Hoekstra , voorzitter van de raadscommissie, die zich met de viering van de gemeente Uithoorn 200 jaar bezighoudt. Hij legt uit waarom en een watergolf en een roos aan het wapen van de gemeente Uithoorn toegevoegd worden.

De muziek in deze uitzending is een selectie uit de gemeente Uithoorn Top 200. Wilt u ook een nummer aanmelden voor deze Top 200 ga dan naar het opgaveformulier op de website.

De uitzending Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen is een samenwerking met de Stichtingen
Oud Uithoorn/De Kwakel en Stichting De Kwakel Toen & Nu en wordt op woensdag 4 maart herhaald tussen 18.00 en 19.00 uur.

Luisteren naar Rick FM:
Kabelnet Caiway, Uithoorn en De Kwakel, frequentie 99.0 FM. (Aalsmeer 93.1 FM)
Etherfrequentie 106.3 FM
Live stream En ook overal met de gratis TuneIn App

Wilt u ook naar eerdere uitzendingen luisteren ga dan naar de Podcasts op deze website.
Volg #Uithoorn200jaar op #RadioRickFM

 


Laatst bewerkt op: 29 februari 2020 10:44

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Derde uitzending van Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen op Rick FM

In deze uitzending een interview met oud-burgemeester Jos Castenmiller over de rol van de burgemeester bij rampen. Hierbij blikt hij terug op de Cindu ramp, het treinongeluk bij Hoofddorp en de Bijlmerramp, welke ook zijn uitstraling naar Uithoorn had.Foto Castenmiller (ANP Historisch Archief)Foto Cindu, P.Eijsinga Uit het Rick FM-radio-archief een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: