001 -Family
Indrukwekkend bezoek aan Museum Mauritshuis met alleengaande ouderen

Indrukwekkend bezoek aan Museum Mauritshuis met alleengaande ouderen


Geplaatst op: 28 februari 2020

Op woensdag 26 februari gingen ruim 50 alleengaande ouderen op stap met de Stichting Tjitze Hesselius. Deze keer werd een bezoek gebracht aan het Museum Mauritshuis in Den Haag. Het onstuimige weer weerhield de ouderen er niet van om zelfs nog een ommetje te maken over het Binnenhof.
 
Het Museum Mauritshuis bleek een fantastische keuze. De groep werd opgesplitst en medewerkers van het museum verzorgden een zeer onderhoudende en informatieve rondleiding. Met alle leuke weetjes en met zoveel bijzondere kunst om naar te kijken kwamen de ouderen oren en ogen te kort. Uiteraard bekeken we het Puttertje en een bijzonder schilderij van Rembrandt van een vrouw en kind met kaarslicht. Het is een prachtig museum en de ouderen genoten zichtbaar.
 
Na een korte wandeling over het Plein konden de ouderen even bijkomen van de indrukken onder het genot van een kopje soep en een broodje. Na de lunch wilden een aantal ouderen nog even terug om ook de tijdelijke tentoonstelling met de paardenschilderijen van George Stubbs te bekijken. De anderen liepen gezellig een rondje over het Binnenhof en langs de Tweede Kamer, vanwege de voorjaarsvakantie was het stil. Maar dat kan ook aan het onstuimige weer hebben gelegen. Tijd om terug te gaan naar de bus en weer richting Mijdrecht te vertrekken. In de bus werd onder het genot van paaseitjes en dropjes nog gezellig nagepraat over de schilderijen en gezellige dag.
 
Volgende activiteit
De Stichting Tjitze Hesselius in het leven geroepen om leuke activiteiten te organiseren voor alleengaande senioren. Op 30 november 2014 is Tjitze Jelle Hesselius overleden. Tjitze is zijn gehele leven vrijgezel gebleven maar hij had een groep trouwe vrienden en een nog veel grotere groep kennissen. Jarenlang werden er wekelijks kaartavonden bij hem thuis georganiseerd. Naarmate hij ouder werd besefte hij dat alleen zijn echter ook mindere kanten had. Hij zag dat ook bij andere alleenstaanden en vooral ook bij ouderen. Dat heeft hem doen besluiten om zijn nalatenschap in te zetten voor het bestrijden van eenzaamheid bij ouderen in De Ronde Venen. Voor meer informatie over de activiteiten van de stichting kunt u een kijkje nemen op de website www.tjitzehesselius.nl Komend voorjaar organiseert de Stichting Tjitze Hesselius weer een gezellige feest, dat in het teken zal staan van 75 jaar Bevrijding. Begin april kunnen alleengaande ouderen zich daarvoor aanmelden, let op de aankondigingen in de lokale pers!Laatst bewerkt op: 28 februari 2020 11:24

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Indrukwekkend bezoek aan Museum Mauritshuis met alleengaande ouderen

Op woensdag 26 februari gingen ruim 50 alleengaande ouderen op stap met de Stichting Tjitze Hesselius. Deze keer werd een bezoek gebracht aan het Museum Mauritshuis in Den Haag. Het onstuimige weer weerhield de ouderen er niet van om zelfs nog een ommetje te maken over het Binnenhof. Het Museum Mauritshuis … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: