001 - Escaperoom aglemeen
KDO komt kwaliteit en slimheid tekort tegen HBC

KDO komt kwaliteit en slimheid tekort tegen HBC


Geplaatst op: 1 maart 2020

Na de afgelasting van vorig weekend, mocht KDO het afgelopen zondag opnemen tegen het sterke HBC. In de heenwedstrijd eerder dit seizoen stonden de Kwakelaars met 0-2 voor in Heemstede, maar wist de thuisploeg alsnog een 3-2 overwinning over de streep te trekken. Bij het gehavende KDO braken vijf basisspelers hun weekendje weg in de Ardennen af en reden zondagochtend vroeg terug naar De Kwakel om aan de aftrap te kunnen staan. Trainer Raymond de Jong kon tegen de nummer vier op de ranglijst niet beschikken over de geblesseerden Jesse Stange (enkel), Mitchel Smits (knie) en aanvoerder Timo Kas (bovenbeen en knie).

Op het hobbelige grasveld in De Kwakel nam KDO in de beginfase een afwachtende rol aan. Met de wind in de rug werd er gezocht naar Joris Kortenhorst en Joeri Stange op het middenveld om creativiteit te bewerkstelligen aan Kwakelse zijde. HBC was daarentegen snel in de omschakeling en dreigender aan de bal. Nadat Mathijs van Rijn vanaf de middenstip net naast het doel van HBC schoot, kwam KDO in de 36e minuut even later toch wel verrassend op voorsprong. Vanuit een corner, die versierd werd door Thomas Stevens, kwam de bal terecht bij Max Wessels, die niet aarzelde en knap de 1-0 aantekende. Vlak voor rust kreeg Roy Verkaik een elleboogstoot in zijn gezicht van de spits van de gasten. De scheidsrechter zag dit blijkbaar niet, terwijl Roy uit wraak een harde overtreding op dezelfde voorhoedespeler maakte en dit wel werd bestraft. Een gele kaart voor Roy en een strafschop voor HBC was het gevolg. De pingel werd vakkundig binnengeschoten, 1-1, wat zorgde een onrustige gang richting de kleedkamers, waarin o.a. Raymond de Jong een gele kaart kreeg.

Een paar minuten na rust ging een voorzet over Menno Lingeman heen en belandde de bal ongelukkig op de zijkant van de hand van Roy Verkaik. Opnieuw wees arbiter Ari naar de stip, waardoor HBC in de 48e minuut vanaf 11 meter mocht aanleggen en wederom succesvol was, 1-2.

Na deze Kwakelse domper was er meer dan genoeg werklust te spotten, alleen was het simpelweg niet opgewassen tegen het slimme en gevaarlijke HBC. Halverwege de tweede helft toonden de gasten hun klasse door zich dwars door de Kwakelse defensie heen te voetballen en de 1-3 te maken. Hiermee was de wedstrijd definitief beslist en was het aan Jesper Oudshoorn te danken dat KDO maar drie tegentreffers te verwerken kreeg, dankzij enkele fraaie reddingen van de Kwakelse sluitpost.

Door deze nederlaag is KDO gezakt naar de 11e plaats en is het verschil met de nummer laatst DIOS nog maar vier punten. Aankomende zondag spelen de Kwakelaars wederom thuis, dan tegen nummer 9 Theole. In Tiel werd in de tweede wedstrijd van het seizoen met 2-0 verloren, dus hopelijk kan KDO zondag revanche gaan nemen op het Gelderse elftal, die vijf punten meer wist te bemachtigen. Rondom deze wedstrijd zal de Kwakelse selectie geld in gaan zamelen voor het KWF Kankerbestrijding en zal de sponsordag plaats gaan vinden. Wij hopen op een grote opkomst in De Kwakel en een prachtige opbrengst aan het einde van de middag!

Dit verslag is geschreven door: Paul Hogerwerf
Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Roy Verkaik (75e Merijn Zethof), Max Wessels, Erik Verbruggen, Joris Kortenhorst (75e Rick Kruit), Thomas Stevens, Joeri Stange, Mathijs van Rijn, Bart Hoving en Niels Ruhe (52e Sven Vlasman).

 


Laatst bewerkt op: 1 maart 2020 20:28

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

KDO komt kwaliteit en slimheid tekort tegen HBC

Na de afgelasting van vorig weekend, mocht KDO het afgelopen zondag opnemen tegen het sterke HBC. In de heenwedstrijd eerder dit seizoen stonden de Kwakelaars met 0-2 voor in Heemstede, maar wist de thuisploeg alsnog een 3-2 overwinning over de streep te trekken. Bij het gehavende KDO braken vijf basisspelers … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: