001 - Escaperoom aglemeen

9 t/m 14 maart: Collecte Amnesty International


Geplaatst op: 1 maart 2020

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt in 2020 voor de achttiende  keer een landelijke collecte. In Uithoorn/De Kwakel zullen van 9 tot en met 14 maart 2020 rond de veertig collectanten de straat op gaan. Vorig jaar was de opbrengst hier ongeveer 4000 euro. In 2019 gingen in heel Nederland 13 duizend collectanten langs de deuren. Ze haalden daarbij €1,2 miljoen op voor het werk van Amnesty.

 

Missie Amnesty

Amnesty is een  wereldwijde beweging van ruim 7 miljoen mensen. In meer dan 150 landen voert Amnesty actie voor gerechtigheid, vrijheid, menselijke waardigheid en gelijkheid. Amnesty International streeft naar een wereld waarin iedereen profiteert van de mensenrechten. Om dat te bereiken doet Amnesty onderzoek naar schendingen van deze rechten en voert daar actie tegen.

 

Waarom een collecte?

Amnesty is een onafhankelijke organisatie en neemt voor haar onderzoek, lobby en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte van onschatbare waarde voor de organisatie. Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen.

 

Betalen met QR code

Vanaf de collecteweek van 2020 werkt Amnesty met iDealQR als oplossing voor mensen die geen kleingeld in huis hebben. Deze QR code staat op het legitimatiebewijs van de collectant. De geldgever opent de app van zijn/haar bank op de telefoon en kan met het QR icoontje de QR code op het legitimatiebewijs van de collectant inscannen.
De donatie staat standaard ingesteld op 5 Euro. Dit bedrag kan de geldgever naar boven of beneden aanpassen met een minimum van 1 Euro. De gift is anoniem en eenmalig.

amnesty-collecte-2029_1583149313.jpg

Laatst bewerkt op: 2 maart 2020 13:45

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

9 t/m 14 maart: Collecte Amnesty International

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt in 2020 voor de achttiende  keer een landelijke collecte. In Uithoorn/De Kwakel zullen van 9 tot en met 14 maart 2020 rond de veertig collectanten de straat op gaan. Vorig jaar was de opbrengst hier ongeveer 4000 euro. In 2019 gingen in heel Nederland 13 duizend … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: