001 -Family
GroenWest en netwerkpartners denken na over nieuwe woonzorgconcepten’

GroenWest en netwerkpartners denken na over nieuwe woonzorgconcepten’


Geplaatst op: 2 maart 2020

De wereld van wonen en zorg verandert voortdurend en daarmee ook de woonwensen en mogelijkheden. Het aantal kwetsbare mensen met een zorgvraag groeit de komende jaren. Woningcorporatie GroenWest heeft samen met gemeente De Ronde Venen op 18 februari een inspiratiesessie georganiseerd over ‘wonen en zorg’. Hoe kunnen we met elkaar de samenwerking op dat vlak in de gemeente versterken? Daarover gingen zestien betrokken partijen met elkaar in gesprek. “Het is noodzakelijk om samen op zoek te gaan naar mogelijke oplossingen”, aldus Lucia Schuddeboom van GroenWest.

Groeiende vraag naar nieuwe woonconcepten

In de afgelopen jaren is er veel veranderd op het gebied van wonen en zorg. Mensen die in het verleden beschermd woonden, wonen nu ‘zo gewoon als mogelijk’. In een gewone woning, in een gewone wijk en zo zelfstandig mogelijk. Maar zelfstandig wonen is niet voor iedereen haalbaar. Daarom groeit niet alleen de vraag naar zelfstandige (eventueel aangepaste) woningen, maar ook de vraag naar verschillende (flexibele) tussenvormen van wonen en zorg en nieuwe woonconcepten.

Samen met netwerkpartners
Tijdens de inspiratiebijeenkomst werd duidelijk dat samenwerking met zorg- en welzijnsorganisaties niet alleen belangrijk is als het gaat om zorg en begeleiding. Partijen hebben elkaar ook hard nodig bij de ontwikkeling van woonzorgconcepten en een samenhangend pakket van wonen, ontmoeten, diensten, ondersteuning en waar nodig zorg. Want, zorgen voor wonen met zorg is één van de speerpunten van GroenWest. Schuddeboom: “Het betekent dat wij samen met zorg- welzijnsorganisaties nieuwe woonzorgconcepten met goede afspraken over zorg en begeleiding willen ontwikkelen. Dit kan alleen als we samenwerken. Iedereen vanuit zijn eigen verantwoordelijkheid.”

Inspirerende bijeenkomst
Bij Amerpoort in Vinkeveen gingen zestien verschillende partijen[1] met elkaar in gesprek. De inspiratiebijeenkomst werd geopend door wethouder Alberta Schuurs. Daarna nam Anneke Nijhof van FAME de deelnemers mee in de veranderende vraag naar wonen met zorg. Het werd een geslaagde inspirerende middag waarbij een eerste stap is gezet in de richting van een goede samenwerking.


Laatst bewerkt op: 2 maart 2020 13:47

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

GroenWest en netwerkpartners denken na over nieuwe woonzorgconcepten’

De wereld van wonen en zorg verandert voortdurend en daarmee ook de woonwensen en mogelijkheden. Het aantal kwetsbare mensen met een zorgvraag groeit de komende jaren. Woningcorporatie GroenWest heeft samen met gemeente De Ronde Venen op 18 februari een inspiratiesessie georganiseerd over ‘wonen en zorg’. Hoe kunnen we met elkaar … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: