001 - Tuimarkt
Meer ondersteuning minima bij eenvoudige energiebezuinigingen vindt CDA

Meer ondersteuning minima bij eenvoudige energiebezuinigingen vindt CDA


Geplaatst op: 2 maart 2020

De gemeente maakt meer werk van om inwoners met een laag inkomen financieel te ondersteunen in het nieuwe armoede en schuldenbeleidsplan. Omdat bijvoorbeeld de energierekening steeds hoger wordt heeft het CDA gekeken hoe die verlaagd kan worden. Want zoals CDA raadslid Yvette Janmaat zegt “elke euro die minder uitgegeven wordt aan energie, kan gebruikt worden voor de nodige boodschappen”.
 
De Energieke Rondeveners geven al adviezen voor energiebesparing door middel van een individuele energiescan. Zij kunnen volgens het CDA nog actiever, kosteloos, ingezet worden ook bij mensen met een lager inkomen. Als er een advies komt voor maatregelen dan zal de gemeente, volgens het CDA, bij kunnen dragen in de aanschaf van bijv. led-lampen, radiatorfolie, tochtstrippen of een klokthermostaat. Op deze manier krijgen ook mensen met een lager inkomen grip op duurzaamheid en energiebesparing, maar vooral ook op hun energierekening. 


Laatst bewerkt op: 2 maart 2020 13:54

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Meer ondersteuning minima bij eenvoudige energiebezuinigingen vindt CDA

De gemeente maakt meer werk van om inwoners met een laag inkomen financieel te ondersteunen in het nieuwe armoede en schuldenbeleidsplan. Omdat bijvoorbeeld de energierekening steeds hoger wordt heeft het CDA gekeken hoe die verlaagd kan worden. Want zoals CDA raadslid Yvette Janmaat zegt “elke euro die minder uitgegeven wordt … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: