001 -Family
Goede start van het wegseizoen voor UWTC

Goede start van het wegseizoen voor UWTC


Geplaatst op: 2 maart 2020

Na 2 weekenden waarin de wedstrijden om het voorjaarskampioenschap werden afgelast door zware storm, waaronder de wedstrijd bij UWTC, kon zondag 1 maart eindelijk weer gekoerst worden. De renners hadden er zin in want het was lekker druk bij  DTS in Zaandam waar werd gestreden om het Kampioenschap van de Zaanstreek.  De nieuwelingen van UWTC bemoeide zich deze wedstrijd nadrukkelijk met de koers. Ze waren de dag gestart met een bespreking van ploegleider Ivo van der Haagen en gezamenlijk werd er warm gereden. Na de start van de wedstrijd probeerde de renners van buurvereniging de Amstel de koers hard te maken, maar de ontsnappingen waren niet succesvol. Tot Amstel renner Jelle Boonstra samen met UWTC lid Jens Versteeg ervandoor gingen. UWTC lid Mike Derogee wist samen met een andere renner de oversteek te maken naar de twee koplopers. Lars Hopman en Rens Grömmel reden prima mee in het peloton. Uit het peloton waren nog weer een paar renners ontsnapt en het was dus tot het eind spannend of de vier koplopers het zouden redden tot de finish. De UWTC mannen hielden goed stand en wisten er met de sprint zelfs de eerste en tweede plaats uit te slepen. Een mooie overwinning voor nieuw UWTC lid Jens Versteeg en voor Mike Derogee een verdiende tweede plaats. Lars Hopman werd 16e en Rens Grömmel 24e.

Bij de jeugd gingen er ook nog enkele UWTC leden van start. Bij cat 3-4 werd Jytte Timmermans 12e, Bij cat 5-6 werd Jari Buskermolen 20e en bij cat 7 werd Sem Amelink 8e.

Ook bij de elite dames zijn de internationale wedstrijden weer begonnen. En ook UWTC lid Lorena Wiebes liet zien dat ze weer scherp aan de start staat. Zondag wist ze in een spannende sprint de eerste zege van dit seizoen te behalen bij de omloop van het Hageland in België. De Nederlands kampioene was na 130 kilometer de snelste in de massasprint, voor Italiaans kampioene Marta Bastianelli.
Laatst bewerkt op: 2 maart 2020 15:27

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Goede start van het wegseizoen voor UWTC

Na 2 weekenden waarin de wedstrijden om het voorjaarskampioenschap werden afgelast door zware storm, waaronder de wedstrijd bij UWTC, kon zondag 1 maart eindelijk weer gekoerst worden. De renners hadden er zin in want het was lekker druk bij  DTS in Zaandam waar werd gestreden om het Kampioenschap van de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: