VLC

Feest op de forten in De Ronde Venen


Geplaatst op: 15 september 2011

Op Fort in de Botshol en Fort Abcoude, twee forten van de Stelling van Amsterdam binnen de grenzen van gemeente De Ronde Venen, zijn er deze maand nog gratis activiteiten te bezoeken in het kader van het evenement Stelling Nemen.


Op zaterdag 17 september wordt Fort in de Botshol eenmalig opengesteld. Vanaf Museum De Ronde Venen aan de Herenweg in Vinkeveen brengt een historische pendelbus uit 1933 u gratis naar Fort in de Botshol. Op en rond het fort zijn diverse activiteiten, zoals een kraampjesmarkt, een uitkijkpost over Waverhoek van waaruit u vogels kunt spotten, leskisten voor kinderen en een expositie over de (ontstaans)geschiedenis van het fort en de Stelling van Amsterdam. Ook een speciale ‘GPS-tocht' behoort tot de mogelijkheden. Na het bezoek aan het fort kunt u onder leiding van een IVN-gids een wandeling terug naar het museum maken, of terugrijden met de bus.

Op zaterdag 24 september is Fort Abcoude tussen 13.30 en 16.00 uur het decor van een theater- en muziekspektakel voor jong en oud, dat wordt uitgevoerd door circa 300 amateurspelers uit gemeente De Ronde Venen, onder leiding van regisseurs van Troupe A'dour uit Wilnis. Als toeschouwer wordt u op deze zaterdagmiddag meegenomen in de sfeer van bijna honderd jaar geleden, wanneer koningin Wilhelmina een werkbezoek aan het fort brengt. Onder de vele aanwezigen bevinden zich soldaten, leden van de hofhouding, oproerkraaiers, straatartiesten, marskramers, boeren, burgers en buitenlui.

Het spektakel eindigt met een grote finale tussen 15.30 en 16.00 uur op het exercitieveld. Daar wordt die middag ook eenmaal per uur een kanonschot gelost door Saluutbatterij Amsterdam.

Op 24 september kunt u op Fort Abcoude tevens een fototentoonstelling over de Stelling van Amsterdam bewonderen plus een expositie van schilderijen die gemaakt zijn tijdens de speciale workshop ‘Naar Mondriaan' bij de Oostzijdse Molen aan het Gein op 10 september.

De meest actuele informatie over Stelling Nemen vindt u op www.stellingnemen.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Feest op de forten in De Ronde Venen

Op Fort in de Botshol en Fort Abcoude, twee forten van de Stelling van Amsterdam binnen de grenzen van gemeente De Ronde Venen, zijn er deze maand nog gratis activiteiten te bezoeken in het kader van het evenement Stelling Nemen. Op zaterdag 17 september wordt Fort in de Botshol eenmalig … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: