001 - Escaperoom aglemeen
Watertappunt ‘De Ruimte v/h De Graankorrel’ loopt

Watertappunt ‘De Ruimte v/h De Graankorrel’ loopt


Geplaatst op: 2 maart 2020

Basisschool ‘De Graankorrel’ in Kudelstaart heet sinds vrijdag ‘De Ruimte’ en is ook nog eens in het trotse bezit van een watertappunt. Het bord met de nieuwe naam werd onthuld door een leerling waarna wethouder Bart Kabout, samen met mascotte Druppie van de DrinkWater-campagne en een aantal leerlingen, het eerste flesje water tapte. Het watertappunt is een initiatief van Jongeren op Gezond Gewicht in samenwerking met de gemeente Aalsmeer en Rabobank.
 
 
JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) Aalsmeer zet zich in om gezond eten en bewegen voor jongeren makkelijk, aantrekkelijk en toegankelijk te maken. Aalsmeer is een JOGG-gemeente en draagt samen met Team Sportservice Aalsmeer, GGD Amsterdam, zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, Albert Heijn, Levarht en andere lokale partijen bij aan de JOGG-aanpak in Aalsmeer. De initiatieven dragen bij aan een gezondere jeugd door een gezonde leefstijl bij kinderen en hun ouders/verzorgers te bevorderen.
 
 
“Als wethouder met jeugd in mijn portefeuille kan ik de komst van meer watertappunten alleen maar toejuichen”, stelt wethouder Kabout. “Het zou mooi zijn als het vullen van een waterfles de normaalste zaak van de wereld wordt en dat daarmee frisdranken of andere zoete alternatieven helemaal van de schoolpleinen verdwijnen”.Laatst bewerkt op: 2 maart 2020 16:31

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Watertappunt ‘De Ruimte v/h De Graankorrel’ loopt

Basisschool ‘De Graankorrel’ in Kudelstaart heet sinds vrijdag ‘De Ruimte’ en is ook nog eens in het trotse bezit van een watertappunt. Het bord met de nieuwe naam werd onthuld door een leerling waarna wethouder Bart Kabout, samen met mascotte Druppie van de DrinkWater-campagne en een aantal leerlingen, het eerste … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: