001 -Family
Woningen op bedrijventerrein Amstelhoek stap dichterbij

Woningen op bedrijventerrein Amstelhoek stap dichterbij


Geplaatst op: 4 maart 2020

Op 3 maart 2020 hebben wethouder Rein Kroon (Wonen) en drie projectontwikkelaars een intentieovereenkomst voor de herontwikkeling van bedrijventerrein Amstelhoek ondertekend.
 
Structuurvisie Amstelhoek: woningbouw op bedrijventerrein
In 2011 heeft de gemeente in overleg met inwoners van Amstelhoek de Structuurvisie Amstelhoek opgesteld. Daarin staat als uitgangspunt dat het bestaande bedrijventerrein Engel in zijn geheel wordt herontwikkeld om woningen te bouwen.
 
Gemeente De Ronde Venen en de eigenaren van het bedrijventerrein hebben afgesproken dit plan samen verder uit te werken. Belangrijk is dat het stedenbouwkundige ontwerp aansluit op het dorpse karakter van Amstelhoek. Dat betekent dat de voormalige melkfabriek ‘Blantema’ als gemeentelijk monument behouden blijft. Verder is er aandacht voor parkeren en (verkeers)veiligheid
Gemeente De Ronde Venen stelt als voorwaarde dat 45% van de woningen in de sociale sector valt, waar 30% sociale huur- en 15% betaalbare koopwoningen.
Wethouder Rein Kroon is tevreden: “Er is erg veel vraag naar woningen in onze gemeente. Met het tekenen van deze overeenkomst, komt de realisatie van deze ontwikkeling weer een stapje dichterbij.”
 
Uitwerking ontwerp
De projectontwikkelaars Trebbe, Timpaan en Blantema maken het ontwerp voor de nieuwe woonwijk. Inwoners van Amstelhoek zijn uitgenodigd om zich aan te melden voor een klankbordgroep, waarin zij ideeën inbrengen en advies geven. Naar verwachting is het ontwerp in het najaar gereed.
 Laatst bewerkt op: 4 maart 2020 17:52

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Woningen op bedrijventerrein Amstelhoek stap dichterbij

Op 3 maart 2020 hebben wethouder Rein Kroon (Wonen) en drie projectontwikkelaars een intentieovereenkomst voor de herontwikkeling van bedrijventerrein Amstelhoek ondertekend.  Structuurvisie Amstelhoek: woningbouw op bedrijventerreinIn 2011 heeft de gemeente in overleg met inwoners van Amstelhoek de Structuurvisie Amstelhoek opgesteld. Daarin staat als uitgangspunt dat het bestaande bedrijventerrein … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: