001 - De Baat

Lawaaiprotest tegen kinderopvang Abcoude


Geplaatst op: 15 september 2011

Omwonenden van de Broekzijdselaan in Abcoude zijn boos op de gemeente. Op de speelweide in de wijk Fluitekruid is een kinderopvang van plan een nieuw gebouw neer te zetten.

De bewoners willen deze plek behouden, maar Fluitekruid is volgens het college van burgemeester en wethouders de enige geschikte locatie. Ondanks dat er volgens de bewoners binnen een straal van 500 meter meerdere alternatieven te vinden zijn, waarbij de gevolgen veel minder groot zijn.

Zaterdag trekt daarom een lawaaiprotest door de buurt. Bewoners en politici worden geïnformeerd over de plannen van het college om de speelweide in Abcoude-Noord plaats te laten maken voor een commerciële kinderopvang. De bewoners hebben het initiatief genomen om zelf naar de andere bewoners en politici de naar hun mening juiste gegevens te presenteren.

Tijdens de informatiemiddag zijn er voor de kinderen diverse spelen en de lokale middenstand stelt prijzen beschikbaar. Een lawaaioptocht trekt voorafgaand aan de informatiemiddag door de wijk om te protesteren tegen de plannen.

Op donderdag 22 september neemt de gemeenteraad een beslissing over het verwijderen van de speelweide.

Klik hier voor een reportage van RTV Utrecht.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: RTV Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Lawaaiprotest tegen kinderopvang Abcoude

Omwonenden van de Broekzijdselaan in Abcoude zijn boos op de gemeente. Op de speelweide in de wijk Fluitekruid is een kinderopvang van plan een nieuw gebouw neer te zetten. De bewoners willen deze plek behouden, maar Fluitekruid is volgens het college van burgemeester en wethouders de enige geschikte locatie. Ondanks … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: