001 - Escaperoom aglemeen
Dierenarts Annemieke Calis komt in actie voor Stichting DRE

Dierenarts Annemieke Calis komt in actie voor Stichting DRE


Geplaatst op: 7 maart 2020

Stichting DRE ondersteunt André en Gita met hun roedel, waarvan de meeste honden door niemand meer waren gewenst; honden die niet meer konden functioneren in een gezin of woonwijk, honden met ernstige gedrags- en/of gezondheidsproblemen. Je zou ze ook wel ‘kansloze’ honden kunnen noemen, want in veel gevallen was de situatie uitzichtloos en onhoudbaar.

Ze zijn beide geen gediplomeerd kynologisch gedragstherapeuten, maar ze mogen zich toch wel zeer ervaringsdeskundigen noemen. Inmiddels zijn zelfs een paar honden herplaatst. De honden die niet meer geplaatst kunnen worden, blijven bij hen. Naast deze vaste roedel bieden zij crisisopvang.

Omdat de zorg voor zoveel honden zeer kostbaar is en zij dit van privé geld moeten bekostigen, hebben André en Gita dan ook besloten om 1,5 jaar geleden stichting DRE op te zetten: Dogs Rescue Europe. Een aantal lieve donateurs helpt af en toe in het onderhoud van de roedel. Momenteel is dit echter niet afdoende om de benodigde veterinaire zorg te kunnen bekostigen.

Eerder werd daarom door Stichting DRE een medische hulpkreet op facebook geplaatst. Deze werd slechts door één enkele dierenarts opgepakt : Dierenarts Annemieke Calis. Zij is bereid om te kijken waar zij de stichting kan ondersteunen binnen haar vakgebied.

Dierenarts Annemieke Calis zet zich graag in voor Stichting DRE. De praktijk ondersteunt Stichting DRE in middelen en materialen, maar ook door extra aandacht voor hun stichting te genereren. Ook zetten zij zich in om extra donaties te werven voor de veterinaire hulp aan de dieren van Stichting DRE. Daarnaast neemt Annemieke een deel van de veterinaire kosten voor haar rekening.

Op korte termijn is er redelijk wat veterinaire hulp voor de roedel noodzakelijk. Bijna alle honden dienen gevaccineerd èn geboosterd te worden. Drie katten hebben hun vaccinatie nodig. Vier teefjes zouden gesteriliseerd moeten worden, dit is voor hun eigen gezondheid een pré en komt de rust in de roedel ten goede. Regulier gezien zou dit alles bij elkaar bijna €5500 moeten kosten. Door een speciale groepskorting te geven weet Annemieke de kosten omlaag te brengen tot € 3700,-.

Dierenarts Annemieke Calis en Stichting DRE gaan zich beiden actief inzetten om geld te werven om de veterinaire hulp te gaan geven die nu op korte termijn gewenst is. Annemieke heeft aangegeven dat zij voor elke euro die gedoneerd wordt, zij dit bedrag zal verdubbelen. Concreet komt dit er op neer dat er € 1850,- ingezameld zou moeten worden. De andere benodigde € 1850,- neemt Annemieke dan voor haar rekening.

Wilt u ook uw steentje bijdragen aan de benodigde veterinaire zorg voor deze dieren? Maak dan uw bijdrage over op het volgende rekeningnummer: NL47 INGB 0009 1102 87 t.n.v. Stichting DRE. Via de Facebook pagina van de stichting worden donateurs op de hoogte gehouden.

Laatst bewerkt op: 7 maart 2020 13:23

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Dierenarts Annemieke Calis komt in actie voor Stichting DRE

Stichting DRE ondersteunt André en Gita met hun roedel, waarvan de meeste honden door niemand meer waren gewenst; honden die niet meer konden functioneren in een gezin of woonwijk, honden met ernstige gedrags- en/of gezondheidsproblemen. Je zou ze ook wel ‘kansloze’ honden kunnen noemen, want in veel gevallen was de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: