De Vinken klopt koplopers

Geplaatst op: 7 maart 2020

Steeds voorsprong
Met Zoë van Dasler, Danique Pauw, aanvoerder Jerom Stokhof en Rutger Woud in de eerste aanval kwam de thuisploeg prima uit de startblokken. De 1-0 van Rutger Woud werd gevolgd door de 2-0 van zwager Jerom Stokhof. Vinken’s tweede aanval met Lisette van der Leeden, Mariska Meulstee, Levi Kroon en Jelle Mul had meer moeite met het vinden van het gele plastic. De bezoekers uit Maasdijk kwamen weer langszij, waarna Danique Pauw het Suiteteam opnieuw naar een voorsprong schoot. Tot 3-3 kon Dijkvogels volgen. Daarna nam Vinken’s topscorer Levi Kroon, samen met Zoë van Dasler de Kindermodehuisploeg op sleeptouw. Vijf minuten later stond het 7-4 in Vinken’s voordeel. Jerom Stokhof bepaalde de ruststand op 8-6.

Gouden wissel
Ook in de tweede helft had Vinkeveen het initiatief. Levi Kroon en Jerom Stokhof zorgden voor een comfortabele tussenstand van 11-7. Toch gaven de koplopers zich bepaald nog niet gewonnen. Drie maal achtereen mocht Maasdijk scoren. Zoë van Dasler gaf de thuisploeg weer wat lucht: 12-10. Dit kon echter niet voorkomen dat Dijkvogels zich weer naast De Vinken knokte: 12-12. Een doffe afstandstreffer van Rutger Woud betekende 13-12. Opnieuw kwam Dijkvogels langszij, maar zij hadden niet gerekend op de Vinkeveense matchwinner Gideon Leeflang. De boomlange invaller maakte in de laatste minuut 14-13, waardoor beide punten toch in Vinkeveen bleven.

Komende zaterdag speelt De Vinken uit in Linschoten tegen de andere koploper in de poule: het Linschotense Luno.

Laatst bewerkt op: 7 maart 2020 19:32

In een bijzonder spannende thuiswedstrijd hebben de Vinkeveense korfballers goede zaken gedaan door na een 8-6 voorsprong bij rust koploper Dijkvogels met 14-13 te verslaan. De Vinken nadert hierdoor beide koplopers Dijkvogels en Luno tot op twee punten. Steeds voorsprong Met Zoë van Dasler, Danique Pauw, aanvoerder Jerom Stokhof en … Lees meer »