De Baat (2e)

Fort in de Botshol zaterdag eenmalig open


Geplaatst op: 15 september 2011

Speciaal voor het fortenevenement Stelling Nemen organiseren museum, NME en IVN komende zaterdag een groots festijn in Museum De Ronde Venen en op Fort in de Botshol. Zorg dat je erbij bent, want het is een eenmalige en unieke kans om dit fort van Natuurmonumenten te bezichtigen!

Op 17 september kunt u in Museum De Ronde Venen de expositie ‘Uitstekend werk...' bezichtigen over de laatste Veensteekmachine, die speciaal voor dit evenement ook gestart wordt. Daarnaast zal veendichter Hans Krüse elk uur voordragen uit eigen werk. Kinderen kunnen meedoen aan een leuke puzzeltocht door het museum.
Vanaf het museum brengt een historische pendelbus u gratis naar Fort in de Botshol. Op het fort is vervolgens van alles te beleven. Er is een expositie over de forten en de waterlinies te zien en geheel in stijl geklede verhalenvertellers nemen u mee naar andere tijden.
Naast historie komt ook de unieke natuur van Fort in de Botshol aan bod. Een vrijwilliger van Natuurmonumenten voorziet u van de nodige informatie. Vanaf een uitkijkpost kunt u samen met een IVN-gids de bijzondere vogels in natuurgebied de Waverhoek bekijken.
U kunt gebruikmaken van de pendelbus om weer terug naar het museum te gaan. Maar u kunt er ook voor kiezen om met behulp van een speciale wandelkaart en -route terug naar het museum te lopen (ca. 5 km). Onderweg wordt u op diverse punten geïnformeerd over het landschap en de natuur.

Voor kinderen is er deze dag ook veel leuks te beleven. Met behulp van een slotenkist kunnen zij het leven in en om het water ontdekken. Of ze gaan met een gids van het IVN met een professionele verrekijker vogels kijken in de natuur. Met een geleende avonturenrugzak kunnen de kinderen terug wandelen naar het museum. Ze beleven dan al wandelend natuuravonturen. Ook deze ontdektocht is ongeveer 5 km lang.

Museum De Ronde Venen opent om 13.00 uur zijn deuren en is de hele dag gratis toegankelijk. Ook de toegang tot de bus en het fort zijn gratis. Fort in de Botshol is open van 11.00 tot 17.00 uur

Het is aan te bevelen laarzen of ander dicht schoeisel te dragen op het fort. In verband met beperkte parkeermogelijkheden bij het fort kunt u het best met de pendelbus of de fiets naar het fort komen. Zie ook www.museumderondevenen.nl en www.stellingnemen.nl .

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Fort in de Botshol zaterdag eenmalig open

Speciaal voor het fortenevenement Stelling Nemen organiseren museum, NME en IVN komende zaterdag een groots festijn in Museum De Ronde Venen en op Fort in de Botshol. Zorg dat je erbij bent, want het is een eenmalige en unieke kans om dit fort van Natuurmonumenten te bezichtigen! Op 17 september … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: