KDO behaalt broodnodige driepunter tegen Theole en scoort voor het KWF

Geplaatst op: 9 maart 2020

Na de moeizame start na de winterstop, mocht KDO afgelopen zondag thuis aantreden tegen Theole. In de heenwedstrijd eerder dit seizoen werd er met 2-0 verloren in Tiel. De gasten, die een uur in de bus mochten zitten om in De Kwakel te komen, hadden op voorhand vijf punten meer dan de Kwakelaars behaald. Kortom, een overwinning voor KDO was deze middag meer dan welkom. Trainer Raymond de Jong kon wederom niet beschikken over een viertal geblesseerde basisspelers, maar was alsnog vastberaden om de drie punten in eigen huis te houden.

Voor KDO had de wedstrijd niet beter kunnen beginnen, want in de 3e minuut kwamen de Kwakelaars al op voorsprong. Menno Lingeman strafte een fout van de doelman van Theole af en bediende Mathijs van Rijn op maat. Van Rijn kon vervolgens, op vijf meter afstand van het doel, de
1-0 aantekenen. De opluchting was groot aan Kwakelse zijde, dit terwijl Theole met veel strijd, in de loop van de eerste helft, het gevecht niet uit de weg ging. In de 40e minuut hadden de bezoekers op gelijke hoogte kunnen komen, maar nam de nummer tien van Theole een rol in als verdediger van KDO. Jesper Oudshoorn was namelijk verslagen, maar de middenvelder van de bezoekers haalde de bal pardoes van de lijn van KDO af, waardoor de 1-1 uitbleef. Door deze spraakmakende actie kon KDO even later toch nog gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft was Sven Vlasman al snel dichtbij de 2-0. Na een prima voorzet van invaller Niels Ruhe kopte Sven de bal hard op de lat. In de 65e minuut was het alsnog raak voor Vlasman. Na een dieptebal van achteruit troefde Sven zijn tegenstander af, omspeelde daarna de sluitpost van Theole en schoot koelbloedig en zuiver de bal in het doel, 2-0. Een zeer fraaie actie van de hardwerkende Kwakelse aanvoerder. Toen tien minuten later invaller Quirijn Alderden de 3-0 binnenschoot, op aangeven van Sven Vlasman, was de eerste overwinning na de winterstop een feit.

Door deze belangrijke driepunter heeft KDO de afstand met nummer twaalf FC Weesp vergroot naar vijf punten. Aankomende zondag staat er wederom een belangrijke wedstrijd op het programma, als KDO het op mag gaan nemen tegen rode lantaarndrager DIOS. Mocht er ook in Nieuw-Vennep een goed resultaat gerealiseerd worden, dan kunnen we langzaamaan verder omhoog gaan kijken. Let op: deze wedstrijd begint om 14:30 uur op sportpark Jan Schrama.

Rondom de wedstrijd KDO – Theole is er een loterij georganiseerd door de selectie van KDO. Maar liefst 1.000 loten werden er voor € 1,- verkocht, aangevuld met diverse gulle giften, kon er aan het einde van de middag bekend gemaakt worden dat er maar liefst € 2.000,- is opgehaald voor de KWF Kankerbestrijding. Een speciale dank gaat uit naar de plaatselijke ondernemers, die vele prijzen ter beschikking hebben gesteld om de loterij tot een groot succes te maken.

Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Roy Verkaik, Max Wessels, Erik Verbruggen, Joris Kortenhorst (83e Micha Ruhe), Thomas Stevens (46e Niels Ruhe, 75e Quirijn Alderden), Joeri Stange, Mathijs van Rijn, Bart Hoving en Sven Vlasman.

Laatst bewerkt op: 9 maart 2020 06:49

Na de moeizame start na de winterstop, mocht KDO afgelopen zondag thuis aantreden tegen Theole. In de heenwedstrijd eerder dit seizoen werd er met 2-0 verloren in Tiel. De gasten, die een uur in de bus mochten zitten om in De Kwakel te komen, hadden op voorhand vijf punten meer … Lees meer »