001 - Escaperoom aglemeen
Voorbereidingen Hans van Dijk Mixtoernooi zijn gestart

Voorbereidingen Hans van Dijk Mixtoernooi zijn gestart


Geplaatst op: 9 maart 2020

Tijdens de thuiswedstrijd in De Eendracht van onze jongste Basketball Argnonauten zijn de voorbereidingen voor het Hans van Dijk Mixtoernooi gestart. Dit jaarlijkse toernooi waarbij leden, oud-leden en recreanten samen in gemengde teams tegen en met elkaar spelen, wordt op 6 juni gehouden in de Phoenix. Dit jaar heeft het toernooi een extra feestelijk tintje omdat het toernooi geheel in het teken staat van het 45 jubileum van Argon Basketball.  In 1974 richtte de naamgever van het toernooi een basketballvereniging op en was tot aan zijn overlijden in 2015 betrokken bij zijn vereniging. Hans van Dijk was niet alleen meer dan 40 jaar de enige voorzitter maar ook speler, wedstrijdsecretaris, trainer, coach en bondscheidsrechter. Na zijn overlijden besloot het Basketball bestuur dat het afsluitende mixtoernooi voortaan verder zou gaan als het "Hans van Dijk Mixtoernooi". Elk jaar zijn het aantal deelnemers meer dan het jaar ervoor en dus kan Argon Basketball constateren dat dit afsluitende event door iedereen enorm wordt gewaardeerd. Inmiddels zijn de eerste aanmeldingen ook weer binnen zodat we in juni een fantastisch toernooi tegemoet kunnen zien. Dit jaar zal halverwege het mixtoernooi een extra wedstrijdelement worden toegevoegd doordat de ouders van onze jongste leden samen met hun zoon of dochter een ouder-kind wedstrijd spelen. En we hebben ook oud dames leden bereid gevonden om een wedstrijdje te spelen tegen ons Damesteam waardoor we nog meer oud leden hebben kunnen enthousiasmeren! Naast deze verrassingen is het bestuur nog druk bezig om de jubilerende vereniging extra in het zonnetje te zetten.

Dit seizoen is het jongste team van Argon Basketball onder de coaches Luc van Dijk en Kalvin de Koning flink in aantal gegroeid.  Tijdens de wedstrijd van afgelopen zaterdag  waren maar liefst 12 fanantieke jongens aan het ballen tegen Archipel uit Culemborg. Doordat Kalvin de Koning zelf met zijn eigen team een uitwedstrijd had, werd het U14 team deze keer alleen gecoacht door Luc van Dijk. De jongens waren goed op elkaar ingespeeld, verdedigde sterk en legden de bal lekker in het mandje. De jongste Argonouten slotend de wedstrijd met overtuiging winnend met 52-17 af en staan nu derde in de competitie. Na afloop van de wedstrijd liet coach Luc van Dijk zijn team weten dat plezier altijd het belangrijkste is en dat had hij tijdens de wedstrijd gezien waardoor hij trots was op zijn jongens. Door de grootte van het huidige team, kan Basketball vereniging volgend seizoen waarschijnlijk weer een nieuw jeugdteam toevoegen aan de competitie zodat we kunnen constateren dat Basketball in De Ronde Venen weer in de lift zit.  


Laatst bewerkt op: 9 maart 2020 04:51

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Voorbereidingen Hans van Dijk Mixtoernooi zijn gestart

Tijdens de thuiswedstrijd in De Eendracht van onze jongste Basketball Argnonauten zijn de voorbereidingen voor het Hans van Dijk Mixtoernooi gestart. Dit jaarlijkse toernooi waarbij leden, oud-leden en recreanten samen in gemengde teams tegen en met elkaar spelen, wordt op 6 juni gehouden in de Phoenix. Dit jaar heeft het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: