001 - Escaperoom aglemeen
Kunst/leesweken op de Schakel gestart

Kunst/leesweken op de Schakel gestart


Geplaatst op: 9 maart 2020

Woensdag 4 maart was de opening van de jaarlijkse kunst/leesweken op basisschool de Schakel. Dit jaar is het thema ‘bouwen en architectuur’. De komende weken worden er veel extra lees- en kunstactiviteiten gedaan rondom het thema.

Na het officiële startsein mochten de kinderen van groep 1, 2 en 3 in groepjes mooie bouwwerken maken met verschillende materialen, zoals Lego, klei, K’nex, Kapla, Nopper en houten blokken. Daarvoor kregen ze een bouwopdracht van de leerkracht. Er werden zelfs huisjes (iglo’s) van suikerklontjes gemaakt. De resultaten mochten er zijn! Ook de kinderen van groep 4 tot en met 8 zaten niet stil. Zij deden een Zweeds loopspel over architectuur en bouwen. In groepjes probeerden de kinderen zoveel mogelijk vragen op te lossen, daarvoor moesten ze steeds weer naar een andere plek in de school. 

Tot slot werd bij de schooltribune nog eens duidelijk gemaakt wat we de komende weken gaan doen: veel lezen en leren over bouwen en architectuur. Voordat de kinderen weer teruggingen naar de klassen werd de opening afgesloten met het ingestudeerde openingslied over een kunstenaar. 

 Laatst bewerkt op: 9 maart 2020 13:15

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kunst/leesweken op de Schakel gestart

Woensdag 4 maart was de opening van de jaarlijkse kunst/leesweken op basisschool de Schakel. Dit jaar is het thema ‘bouwen en architectuur’. De komende weken worden er veel extra lees- en kunstactiviteiten gedaan rondom het thema. Na het officiële startsein mochten de kinderen van groep 1, 2 en 3 in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: