001 -Family
Fietsenwerkplaats De Ronde Venen

Fietsenwerkplaats De Ronde Venen


Geplaatst op: 9 maart 2020

Jongeren die in de leerwerkplaats van Tympaan-De Baat in Mijdrecht (karekiet 49) aan de slag gaan kunnen nu ook terecht in de fietsenwerkplaats. Het gaat om jongeren die om welke reden dan ook zijn uitgevallen op school, stage of werk. De fietsen die zij opknappen worden vervolgens voor een lage prijs verkocht aan hen die het minder hebben; bijvoorbeeld statushouders of mensen die gebruik maken van de Voedselbank.

De fietsenwerkplaats is een plek voor de jongeren om te oefenen met techniek. Hiermee bereiden ze zich voor om uit te stromen naar een studie of betaald werk. Verder is er in de fietsenwerkplaats de ruimte voor vrijwilligers om met de jongeren aan de slag te gaan op doordeweekse dagen tussen 11.00 en 16.00 uur.  

De fietsenwerkplaats gaat samenwerken met Smit Fietsen Wilnis, Blom & Blom Fietsexperts en Honig Tweewielerspecialist. De fietsenwerkplaats vormt geen concurrentie voor de reguliere fietsenmakers. Als reparaties te ingewikkeld worden kan er naar hen worden doorverwezen. Verder mogen jongeren die het vak leuk vinden meelopen bij Smit Fietsen Wilnis of Blom & Blom Fietsexperts als er hier ruimte voor is. 

In de fietsenwerkplaats worden fietsen opgeknapt die anders naar de werf gebracht worden. Wie nog een oude fiets heeft staan of als vrijwilliger aan de slag wil met de jongeren in de fietsenwerkplaats, kan zich melden door te mailen naar c.zijl@stdb.nl.

 


Laatst bewerkt op: 9 maart 2020 14:03

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Fietsenwerkplaats De Ronde Venen

Jongeren die in de leerwerkplaats van Tympaan-De Baat in Mijdrecht (karekiet 49) aan de slag gaan kunnen nu ook terecht in de fietsenwerkplaats. Het gaat om jongeren die om welke reden dan ook zijn uitgevallen op school, stage of werk. De fietsen die zij opknappen worden vervolgens voor een lage … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: