College stelt raad voor idee andere verkeersstructuur Vinkeveen te onderzoeken

College stelt raad voor idee andere verkeersstructuur Vinkeveen te onderzoeken


Geplaatst op: 11 maart 2020

Het college stelt de gemeenteraad voor het idee voor een nieuwe verkeersstructuur in Vinkeveen nader te onderzoeken. Het idee is gebaseerd op de invoering van eenrichtingsverkeer op de Kerklaan en Herenweg (onder andere voor verkeer naar de N201) en de aanleg van een nieuwe weg ten noorden van de Julianalaan voor het verkeer dat van de N201 afkomt. Het idee is vorige week met direct omwonenden besproken. Dat heeft geleid tot enkele aanpassingen. 

In het idee voor de nieuwe verkeerstructuur waren drie mogelijke tracés getekend voor de aanleg van de nieuwe weg. Na overleg met omwonenden is besloten het tracé dat het dichtst langs de woningen van de Julianalaan gaat te laten vervallen. Het onderzoek wordt uitgebreid met een quickscan van de haalbaarheid van een nieuwe aansluiting op de N201 aan de westzijde van Vinkeveen.

Voorstel in april in raad

Dinsdag 10 maart heeft het college besloten de gemeenteraad voor te stellen de ideeën voor de nieuwe verkeersstructuur nader te laten onderzoeken. De gemeenteraad neemt hier waarschijnlijk 23 april een besluit over. Ook stelt het college de raad voor de vier woningen tussen de Kerklaan en Julianalaan aan te kopen indien die mogelijkheid zich voordoet. De woningen moeten wellicht wijken als de nieuwe verkeersstructuur werkelijkheid wordt. 

Het idee voor de gewijzigde toe- en afvoer van verkeer op de N201 biedt kansen voor Vinkeveen. Het geeft de mogelijkheid het verkeer in Vinkeveen evenwichtiger te verdelen, ontwikkelingen in en rond Vinkeveen mogelijk te maken en daarmee de leefbaarheid van Vinkeveen nu en in de toekomst te verbeteren.

Inloopbijeenkomst

Op 17 maart organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst. Tijdens de inloopbijeenkomst krijgt u informatie over de achtergrond en de inhoud van het idee, en hoe het vervolg er uit ziet. Daarnaast is de gemeente geïnteresseerd in uw inbreng. Op dinsdagavond 17 maart kunt u hiervoor tussen 19.00 en 21.30 uur binnenlopen bij De Vink, Herenweg 55, Vinkeveen.


Laatst bewerkt op: 11 maart 2020 14:42

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

College stelt raad voor idee andere verkeersstructuur Vinkeveen te onderzoeken

Het college stelt de gemeenteraad voor het idee voor een nieuwe verkeersstructuur in Vinkeveen nader te onderzoeken. Het idee is gebaseerd op de invoering van eenrichtingsverkeer op de Kerklaan en Herenweg (onder andere voor verkeer naar de N201) en de aanleg van een nieuwe weg ten noorden van de Julianalaan … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: