001 - Escaperoom aglemeen
Vijfde uitzending van Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen op Rick FM

Vijfde uitzending van Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen op Rick FM


Geplaatst op: 11 maart 2020

In deze uitzending een interview met oud-burgemeester Jos Castenmiller. Vanuit zijn functie was hij nauw betrokken bij de kunst en cultuur in de gemeente Uithoorn en dat bleef ook na zijn pensionering.

Uit het Rick FM-radio-archief een interview uit 1984 van onze verslaggever Bertus Zethof met de organisatoren en kinderen van Sport En Spel De Kwakel. Het evenement bestaat nog steeds.


De BUK'ker; Bekende Uithoornaar of Kwakelaar van de week is Louise Prins, Fotografie & Beeldende Kunst. Louise Prins heeft inmiddels vijf fotoboeken over Uithoorn en De Kwakel uitgebracht.

Chris Woerden vertelt in zijn column over de ontwikkelingen bij de Hermandad, de politie in de gemeente Uithoorn.Zo werd er zelfs een veldwachter als spion in een bedstee verstopt en andere bijzondere gebeurtenissen.

In de rubriek "200 seconden in Uithoorn of De Kwakel" vertelt Mirjam Bakker-Deijnum hoe ze op haar 15e met haar ouders in Uithoorn kwam wonen. Nu werkt ze op de receptie van een sportcentrum. Wilt u zelf een bijdrage leveren aan deze rubriek, dat kan. Maak dan een geluidsopname van 200 seconden waarin u vertelt wie u bent en wat u kwijt wil over Uithoorn, De Kwakel en Thamen. Mail dit met de vermelding van uw contactgegevens naar; uithoorn200@rickfm.nl

Tot slot een gesprek met Co Plasmeijer die o.a. verteld van zijn muziekcarrière die begon en eindigde bij het Kwakelse Tavenu, Muziekvereniging Tavenu De Kwakel, maar hem ook bracht bij een militaire kapel tijdens zijn dienstplicht.

De muziek in deze uitzending is een selectie uit de gemeente Uithoorn Top 200. Wilt u ook een nummer aanmelden voor deze Top 200 ga dan naar het opgaveformulier op de website.

De uitzending Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen is een samenwerking met de Stichtingen Oud Uithoorn/De Kwakel en Stichting De Kwakel Toen & Nu en wordt op woensdag 18 maart herhaald tussen 18.00 en 19.00 uur.

Wilt u ook naar eerdere uitzendingen luisteren ga dan naar de knop Podcasts op deze website.

Foto Castenmiller (ANP Historisch Archief)


Laatst bewerkt op: 12 maart 2020 05:55

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vijfde uitzending van Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen op Rick FM

In deze uitzending een interview met oud-burgemeester Jos Castenmiller. Vanuit zijn functie was hij nauw betrokken bij de kunst en cultuur in de gemeente Uithoorn en dat bleef ook na zijn pensionering. Uit het Rick FM-radio-archief een interview uit 1984 van onze verslaggever Bertus Zethof met de organisatoren en kinderen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: