001 - Escaperoom aglemeen
Coronavirus heeft ook De Ronde Venen bereikt

Coronavirus heeft ook De Ronde Venen bereikt


Geplaatst op: 15 maart 2020

Het Coronavirus heeft vandaag ook De Ronde Venen bereikt. Dat laat de gemeente weten op haar website.

Volgens de gemeente zijn er twee besmettingen met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld.  Eén persoon uit Mijdrecht verblijft momenteel in thuisisolatie en ook een inwoner uit Abcoude is besmet. Volgens een woordvoerder van de gemeente onderzoekt de GGDrU, GGD regio Utrecht, nu met wie de personen in contact zijn geweest. Zij zullen dan ook contact opnement met deze risicogroep.

"Vanuit mijn rol als burgemeester heb ik afstemming met de verschillende diensten. Het was te voorzien dat een dergelijke situatie zich ook zou gaan voordoen in onze gemeenten," legt de burgervader uit in een brief aan de gemeenteraad.

"De Veiligheidsregio Utrecht is samen met GGDrU goed uitgerust om deze situatie aan te pakken. De professionals doen hun werk en ik houd u op de hoogte bij nadere informatie. Ik verzoek u de privacy van de patiënten en diens omgeving te respecteren."

Dienstverlening gemeente

Eerder liet de gemeente al weten hun dienstverlening aan te passen.  Er zijn minder beschikbare afspraakmomenten op het gemeentehuis. "Maak alleen een afspraak dat echt nodig is of als het spoed heeft." vragen ze. Ook is de wachttijd aan de telefoon bij het Klantcontactcentrum langer. De gemeente vraagt burgers om zoveel mogelijk zaken online te regelen.


Laatst bewerkt op: 15 maart 2020 14:30

Bron: 0297.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Coronavirus heeft ook De Ronde Venen bereikt

Het Coronavirus heeft vandaag ook De Ronde Venen bereikt. Dat laat de gemeente weten op haar website. Volgens de gemeente zijn er twee besmettingen met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld.  Eén persoon uit Mijdrecht verblijft momenteel in thuisisolatie en ook een inwoner uit Abcoude is besmet. Volgens een woordvoerder van de gemeente onderzoekt … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: