Gemeente Aalsmeer gaat wrakken langs de weg opruimen


Geplaatst op: 13 september 2011

Steeds vaker ontvangt de gemeente Aalsmeer klachten over aanhangers, boottrailers, caravans, autowrakken en wat dies meer zij die langere tijd langs de openbare weg staan. Een controle wees onlangs uit dat het inderdaad voorkomt dat genoemde voertuigen langere tijd ongebruikt blijven staan. Een aantal van deze voertuigen is daarnaast ernstig verwaarloosd. De opsporingsambtenaren van de gemeente Aalsmeer zijn regelmatig bezig met de actie, ‘Opgeruimd staat netjes en wrakken van de weg, weg'. Deze actie is erop gericht parkeerplaatsen weer vrij te maken en het ontsierende aanzicht van deze voertuigen te voorkomen.

Proces-verbaal
Wie langer dan drie dagen een van de genoemde voortuigen langs de openbare weg plaatst, riskeert een waarschuwing in het kader van Artikel 5:4, Artikel 5:5, Artikel 5:6 van de algemene plaatselijke verordening. Indien overtreders geen gevolg geven aan de waarschuwing, kan uiteindelijk het voertuig door de gemeente worden verwijderd. De kosten van het verwijderen kunnen dan op de overtreder worden verhaald. Eventueel kan er ook nog proces verbaal worden opgemaakt. Voor de exacte tekst van de algemene plaatselijke verordening verwijzen wij u naar de website van de gemeente Aalsmeer. http://www.aalsmeer.nl/.

Waarschuwingen
Na diverse waarschuwingen zijn er door veel burgers acties ondernomen. Helaas blijven er ook autowrakken achter waarvan geen eigenaar bekend is. Zo zijn ook geen namen bekend van de eigenaren van de onderstaande autowrakken.

  • Nabij de Proosdijhal te Kudelstaart staat al zeer geruime tijd een rode personenauto zonder buitenspiegels, het binnenwerk en de bedrading in het voertuig zijn verwijderd.
  • In de Joke Smitstraat voor perceel 21 staat al zeer geruime tijd een zwarte personenauto met rondom schade en waarvan het interieur gesloopt is.

Indien deze wrakken niet van de openbare weg zijn gehaald vòòr maandag 26 september 2011 zal de gemeente Aalsmeer overgaan tot verwijdering.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente Aalsmeer gaat wrakken langs de weg opruimen

Steeds vaker ontvangt de gemeente Aalsmeer klachten over aanhangers, boottrailers, caravans, autowrakken en wat dies meer zij die langere tijd langs de openbare weg staan. Een controle wees onlangs uit dat het inderdaad voorkomt dat genoemde voertuigen langere tijd ongebruikt blijven staan. Een aantal van deze voertuigen is daarnaast ernstig … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: