Ook Radio Aalsmeer neemt coronamaatregelen

Ook Radio Aalsmeer neemt coronamaatregelen


Geplaatst op: 17 maart 2020

Het coronavirus houdt het land in haar greep. Mensen worden gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven. Een lastige opgave voor omroepen van wie wordt verwacht dat zij hun journalistieke plicht vervullen. De belangenvereniging voor lokale omroepen (de NLPO) gaf in een bericht het volgende aan: “De coronacrisis vraagt om een goede en betrouwbare journalistieke aanpak. De journalist is meer dan ooit het oog en oor van de samenleving. Maar de overheid kan, in tegenstelling tot bij andere calamiteiten, de journalisten niet extra beschermen.” Het bestuur van Radio Aalsmeer heeft daarom ook duidelijke afspraken gemaakt met alle medewerkers. Naast de bekende (hygiënische) afspraken die gelden, mogen alleen mensen in de studio komen die daar hoogstnoodzakelijk aanwezig moeten zijn. Gasten en publiek mogen de studio niet betreden. Daar waar mogelijk zullen interviews telefonisch of via bijvoorbeeld Skype worden afgenomen. “Als omroep hebben we een belangrijke publieke taak en houden we ons aan het beleid van de Rijksoverheid en de richtlijnen van het RIVM”, aldus het bestuur. “Onze studio en kantoor zullen daarom in ieder geval tot eind maart gesloten zijn voor één ieder die daar niet noodzakelijkerwijze hoeft te zijn. Fysieke afspraken en vergaderingen worden daar waar mogelijk verplaatst.”

Schrijfster Gaby Rasters bij ‘Echt Esther’

Donderdag 19 maart wordt om 19.00 uur de uitzending van ‘Echt Esther’ herhaald waarin Esther Sparnaaij schrijfster Gaby Rasters ontving. Ze vertelt over haar boek ‘Hou me vast zoals ik was’. Een boek waarbij de omgeving gaat inzien dat wanneer iemand kanker heeft gehad en alles goed lijkt te gaan, je nog niet beter bent. De schrijfster vertelt ook over haar nieuwe boek ‘Timur’ over een jongen met Downsyndroom. 

Wereld Downsyndroom Dag bij ‘DownTown Radio’

Helaas kan de live uitzending vanuit Café Op de Hoek, waar DownTown Op de Hoek plaats zou vinden, zaterdag niet doorgaan door het corona virus. Zaterdag is het echter Wereld Downsyndroom dag en daar staan de programmamakers Rinus, Dennis en Ilse graag bij stil. Op zaterdag 21 maart laten ze zien dat als je het 21ste chromosoom drie keer hebt, dat nog niets zegt over wie je bent. Die dag worden ze in het zonnetje gezet. 

‘Blikopener Radio’ en The Next Women

Vanwege corona helaas niet in de studio, maar wel aan de telefoon op maandag 23 maart: Rixt Herklots. Zij is operationeel directeur van The Next Women, een netwerk voor vrouwelijke ondernemers en investeerders. Haar missie is om vrouwen te inspireren om ook het bedrijfsleven in te stappen en hun impact te vergroten. The Next Women biedt daarom onder andere toegang tot kapitaal en netwerken. Maandag 16 maart ging de uitzending vanaf de Automotive Campus in Helmond helaas niet door. Maar het werd geen mindere uitzending! Erwin Blom werd gebeld over thuiswerkmogelijkheden, relevanter kan bijna niet in deze tijd. Binnen een paar dagen werd zijn lijst met tools door meer dan duizend mensen bekeken. ‘Het verbaasde mij eerlijk gezegd dat nog best weinig bedrijven de kracht van online werken hadden gezien,’ aldus Erwin. ‘Als deze situatie langer gaat duren, gaat dit denk ik een omslagpunt zijn.’

'Door de Mangel' krijgt EHBO-les

Door de coronamaatregelen kan het team van ‘Door de Mangel’ momenteel geen gasten ontvangen in de studio. De gasten zijn wel de pijlers van het programma. Daarom is besloten voorlopig herhalingen uit te zenden van eerdere uitzendingen. 

Afgelopen maandag was paardenliefhebster, pedicure en coach Elly Groenveld op herhaling.
Komende maandag 23 maart kunt u de aflevering met Linda van Veen beluisteren. Zij was op 4 maart 2019 te gast in de talkshow en geeft EHBO-lessen aan kinderen en volwassenen. Vele verrassende vragen werden aan Van Veen voorgelegd in ‘Door de Mangel’.

Een sportieve ‘Young Ones’

In het jeugdprogramma ‘Young Ones’ gaan Jonas en Stevan op woensdag 25 maart in gesprek met floretschermer Daniel Giacon en bellen ze met trampolinespringers van Omnia die over hun nieuw te realiseren trampolinecentrum vertellen. Tussen 19.00 en 20.00 uur wordt het een sportief uurtje. 

 Laatst bewerkt op: 17 maart 2020 08:21

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Ook Radio Aalsmeer neemt coronamaatregelen

Het coronavirus houdt het land in haar greep. Mensen worden gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven. Een lastige opgave voor omroepen van wie wordt verwacht dat zij hun journalistieke plicht vervullen. De belangenvereniging voor lokale omroepen (de NLPO) gaf in een bericht het volgende aan: “De coronacrisis vraagt om een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: