001 - Escaperoom aglemeen
Burgemeester: ‘Dit virus kunnen we alleen samen bestrijden’

Burgemeester: ‘Dit virus kunnen we alleen samen bestrijden’


Geplaatst op: 17 maart 2020

Het kabinet heeft zondag opnieuw vergaande maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De scholen en kinderopvang sluiten en ook de horeca, sport- en fitnessclubs, coffeeshops, sauna’s moeten dicht. ,,Het zijn ingrijpende maatregelen met grote invloed op het openbare leven. Toch roep ik iedereen op om de nieuwe maatregelen van de Rijksoverheid te volgen. Onze gezondheid is het allerbelangrijkst. Dit virus kunnen we alleen samen bestrijden,” aldus burgemeester Pieter Heiliegers.

,,We vragen veel van ouders en veel lokale ondernemers gaan een zware tijd tegemoet. Dat staat buiten    kijf. Samen met het college leven wij ontzettend mee met iedereen die dit treft,” vertelt Heiliegers.

De burgemeester van de gemeente Uithoorn werkt in deze crisis nauw samen met de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland die onder leiding staat van burgemeester Femke Halsema. De wethouders hebben ook directe contacten met de koepelleiders of directies van verschillende instellingen waarmee de gemeente samenwerkt.

De gemeentelijke organisatie neemt uiteraard zelf ook maatregelen tegen het virus. Zo werkt de gemeente met een minimale bezetting en vergaderingen worden zoveel mogelijk telefonisch of via Skype gedaan.

Om het democratisch proces niet te veel te verstoren gaan de commissie- en raadsvergaderingen vooralsnog door. Wel is besloten dat de publieke tribune dicht blijft. De perstribune blijft geopend, zodat journalisten hun functie om inwoners onafhankelijk te informeren, kunnen blijven uitvoeren. De commissies en de raad bespreken alleen de hoogstnoodzakelijke onderwerpen. Hiermee wordt voor de commissies en de raad ruimte gemaakt om regelmatig (ook) de actuele situatie rond het virus te bespreken.

Alle maatregelen gelden in ieder geval tot en met 6 april. Heiliegers: ,,Zodra er weer andere maatregelen aangekondigd worden, zullen we dat communiceren via de website en andere kanalen. Voor de meest actuele informatie, wil ik iedereen verwijzen naar de website www.rivm.nl. Ook is er een landelijk informatienummer: 0800-1351.” Heiliegers laat verder weten dat hij iedereen oproept om niet te hamsteren: ,,Ik snap dat u zich zorgen maakt, maar het is niet nodig. En het levert wel veel nadeel op voor andere inwoners. Tot slot wil ik, net als onze minister-president maandagavond ook deed, een oproep doen tot solidariteit. Let op uw medemens. Met name de kwetsbare groepen in onze gemeente die in deze tijd extra hulp kunnen gebruiken. Ik merk al dat er verschillende initiatieven en ideeën zijn voor hulp en ondersteuning. Echt mooi om te zien. Daarvoor wil ik iedereen alvast hartelijk voor bedanken.”Laatst bewerkt op: 17 maart 2020 09:03

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Burgemeester: ‘Dit virus kunnen we alleen samen bestrijden’

Het kabinet heeft zondag opnieuw vergaande maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De scholen en kinderopvang sluiten en ook de horeca, sport- en fitnessclubs, coffeeshops, sauna’s moeten dicht. ,,Het zijn ingrijpende maatregelen met grote invloed op het openbare leven. Toch roep ik iedereen op om … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: