001 -Family

Identiteitskaart vanaf 14 jaar gratis, ook in Aalsmeer


Geplaatst op: 13 september 2011


Vanaf maandag 12 september 2011 hoeven inwoners van Aalsmeer van 14 jaar en ouder niet langer te betalen voor een identiteitskaart. Dit is het gevolg van de uitspraak van de Hoge Raad van 9 september 2011.

De uitspraak geldt alleen voor de basiskosten van een identiteitskaart. Extra kosten zoals bijvoorbeeld voor een spoedaanvraag of vermissing moeten nog wel betaald worden. De leges voor een Nederlandse Identiteitskaart voor kinderen t/m 13 jaar blijft € 9,20.

Bezwaar maken
Inwoners van Aalsmeer (van 14 jaar of ouder) die na 29 juli 2011 een identiteitskaart hebben aangevraagd, kunnen een bezwaarschrift indienen met een verzoek om restitutie van de leges. Een model voor een bezwaarschrift staat op de website van de gemeente Aalsmeer vermeld bij het product ‘Identiteitskaart' of is verkrijgbaar bij de receptie van het gemeentehuis.

De gemeente Aalsmeer onderzoekt nog of het besluit ook met terugwerkende kracht geldt. Mocht dit het geval zijn, dan krijgen personen die het betreft zo spoedig mogelijk persoonlijk schriftelijk bericht.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Identiteitskaart vanaf 14 jaar gratis, ook in Aalsmeer

Vanaf maandag 12 september 2011 hoeven inwoners van Aalsmeer van 14 jaar en ouder niet langer te betalen voor een identiteitskaart. Dit is het gevolg van de uitspraak van de Hoge Raad van 9 september 2011. De uitspraak geldt alleen voor de basiskosten van een identiteitskaart. Extra kosten zoals bijvoorbeeld … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: