001 -Family
GroenWest koploper gemiddeld label B

GroenWest koploper gemiddeld label B


Geplaatst op: 19 maart 2020

Woningcorporatie GroenWest heeft gemiddeld energielabel B bereikt en is hiermee één van de voorlopers binnen de corporatiesector. De gemiddelde energie-index van alle woningen in haar portefeuille bedraagt 1,40. Dat is de grens waarop energielabel B begint. “Deze prestatie is het resultaat van een consistente aandacht voor duurzaamheid bij GroenWest”, aldus Gerco Jonker, adviseur Vastgoedsturing bij GroenWest. 

Consistent verduurzamen
Het behalen van gemiddeld label B aan het einde van vorig jaar is een resultaat van een continue inspanning. GroenWest is een voorloper op het gebied van energiebesparing en neemt sinds 2013 standaard veel duurzaamheidsmaatregelen mee bij renovatie. Jaarlijks worden bij de aanpak van 400 woningen maatregelen als (na)isolatie van vloeren, gevels en daken, toepassen van HR++glas en het aanpassen van de installaties (hoogrendements-ketels, CO2-gestuurde mechanische ventilatie) toegepast. Sinds 2017 zijn daar ook veelvuldig zonnepanelen bij gekomen. 

Zonnepanelenprogramma
Samen met het Solarteam is een extra boost gegeven aan het CO2-neutraal maken van de woningvoorraad. “In 2017 zijn we gestart met een ambitieus zonnepanelenprogramma. We liggen goed op schema om onze doelstellingen te halen: 5.600 woningen voorzien van zonnepanelen eind 2021”, aldus Karin Verdooren, directeur-bestuurder GroenWest. Het Solarteam gaat de wijk in met modelwoningen en enthousiaste bewoners die als ambassadeur optreden. Zo worden met een gebiedsgerichte aanpak, wijk voor wijk, op individuele basis bij veel huurders zonnepanelen geplaatst.

Nieuwbouw
Bij elke nieuwbouw-ontwikkeling wordt rekening gehouden met energiebesparing en duurzaamheid, door altijd een zo energiezuinig mogelijk concept te realiseren. De meest recente opleveringen zijn altijd gasvrij en steeds vaker energieneutraal.

Blik vooruit
De eerste mijlpaal is ruim voor de doelstelling bereikt en daarom kijkt GroenWest graag vooruit. Zo blijft GroenWest werken aan het verbeteren en verduurzamen van haar woningen. De komende jaren blijven we jaarlijks ongeveer 400 woningen verduurzamen, wordt alle nieuwbouw energieneutraal gerealiseerd en wordt op kleine schaal geëxperimenteerd met innovatieve technieken om bestaande woningen naar Nul-op-de-meter te krijgen. Met de voortdurende aandacht voor duurzaamheid  werkt GroenWest gestaag door aan haar ambitie van een CO2-neutrale  woningvoorraad in 2050. 


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

GroenWest koploper gemiddeld label B

Woningcorporatie GroenWest heeft gemiddeld energielabel B bereikt en is hiermee één van de voorlopers binnen de corporatiesector. De gemiddelde energie-index van alle woningen in haar portefeuille bedraagt 1,40. Dat is de grens waarop energielabel B begint. “Deze prestatie is het resultaat van een consistente aandacht voor duurzaamheid bij GroenWest”, aldus … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: