001 - Tuimarkt
Sportieve en actieve senioren op wintersport

Sportieve en actieve senioren op wintersport


Geplaatst op: 23 maart 2020

Op zaterdag 7 maart om 5 uur (!) in de ochtend vertrokken 46 vroege vogels per bus naar het Oostenrijkse Abersee in het mooie Salzkammergut voor hun jaarlijkse 8-daagse wintersportreis; georganiseerd door Senior Sportief Actief DRV. 

De vakantie begon met heerlijk zonnig weer en de bus bracht hen snel naar de besneeuwde omgeving van de Postalm. Een aantal deelnemers kreeg eerst les in langlaufen, anderen gingen meteen de loipes op, deden de ski’s of de wandelschoenen aan. Allen streken uiteindelijk tevreden neer op het zonovergoten terras. Ook het grootste deel van de volgende dag werd besteed aan langlaufen en wandelen, nu bij Gosau, totdat het weer spelbreker werd.

Op dinsdag gingen ze naar het nabijgelegen Salzburg om de mooie oude binnenstad te verkennen. Het bleef lang droog, maar uiteindelijk gingen in de middag de hemelsluizen open en kwam iedereen redelijk nat weer bij de bus aan. 

Vanwege het nog druilerige weer werd er de volgende dag een tocht gemaakt naar Bad Ischl en St. Wolfgang am See, waarna een wandeling volgde langs een mooi meer naar Stobl. Hier namen de meesten de bus terug naar het hotel, maar zeven moedige doorzetters wandelde ook de resterende 8 km terug naar Abersee.

Donderdag was het gelukkig weer volop zonnig en opgewekt zetten de deelnemers koers gezet naar het langlaufoord Annaberg-Lungötz. Zowel de langlaufers als de wandelaars genoten volop van de goede sneeuw en de heerlijke voorjaarsdag met temperaturen tot wel 17 graden. In een vrolijke stemming werd hier de traditionele groepsfoto gemaakt.

Hoewel de vrijdag begon met regen, ging men toch opnieuw naar Annaberg. Terecht, want het werd snel droog en er kon weer volop gewandeld en gelanglaufd worden, een prettig sportieve afsluiting van deze reis. Zaterdag rond half 9 werden deelnemers weer in Mijdrecht afgeleverd. Ze vonden het opnieuw, ondanks het wat mindere weer, een geweldige en gezellige reis met elkaar, en gaan volgend jaar zeker weer mee!

 Laatst bewerkt op: 23 maart 2020 07:52

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Sportieve en actieve senioren op wintersport

Op zaterdag 7 maart om 5 uur (!) in de ochtend vertrokken 46 vroege vogels per bus naar het Oostenrijkse Abersee in het mooie Salzkammergut voor hun jaarlijkse 8-daagse wintersportreis; georganiseerd door Senior Sportief Actief DRV.  De vakantie begon met heerlijk zonnig weer en de bus bracht hen snel naar … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: