001 - Escaperoom aglemeen
Gemeente Uithoorn: Ondertekening Sportakkoord

Gemeente Uithoorn: Ondertekening Sportakkoord


Geplaatst op: 24 maart 2020

Het zijn bijzondere tijden. Deze week hebben alle sportverenigingen, sportaanbieders, scholen, het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en instellingen maatregelen getroffen en in veel gevallen zelfs moeten sluiten vanwege het Coronavirus. Ondanks dat is de sport in Uithoorn en De Kwakel, ook in deze tijden, verenigd. Namens de kopgroep-leden en alle 50 aangesloten partijen tekende Wim Verlaan op vrijdagmiddag samen, via een beeldverbinding, met wethouder Jan Hazen het ‘Sportakkoord van Uithoorn’.

Kracht, kennis en inzet bundelen 

“Door kracht, kennis en inzet met elkaar te bundelen is het gelukt om tot een evenwichtig ‘Sportakkoord van Uithoorn’ te komen. De samenwerking wordt gecontinueerd om de ambities van het Sportakkoord van Uithoorn de komende twee jaar te realiseren”, aldus kopgroep-lid Wim Verlaan.

Gemeente als één van de vele partners

Wethouder Sport, Jan Hazen, onderstreepte het belang van het Sportakkoord van Uithoorn. “Ik ben trots op dit resultaat en vooral de wijze waarop dit Sportakkoord van Uithoorn tot stand is gekomen. De gemeente heeft zich niet als trekker, maar als gelijkwaardige partij opgesteld. Een breed samengestelde kopgroep van zeven personen heeft de trekkersrol met verve vervuld. En zorgde ervoor dat dat alle partijen zelf de ambities en activiteiten hebben geformuleerd en er ook al mee aan de slag zijn gegaan. Om in sporttermen te blijven: wij hebben als gemeente de bal op de middenstip gelegd en vervolgens zijn verenigingen, sportaanbieders, onderwijs- en zorginstellingen en bedrijven het spel gaan spelen. Een spel waarin veel wordt samengewerkt en dat eigenlijk nog maar net begonnen is.”

Ambities

Het Sportakkoord van Uithoorn is een breed samenwerkingsverband tussen sportverenigingen, organisaties en instellingen uit het maatschappelijk middenveld, het bedrijfsleven en de gemeente. Samen zetten zij zich in om zoveel mogelijk inwoners van Uithoorn en De Kwakel met plezier te laten sporten en bewegen. Door het Coronavirus kon de geplande feestelijke bijeenkomst niet doorgaan. Dat zal verplaatst worden naar een moment waarop het wel weer kan.
In het akkoord zijn een viertal ambities geformuleerd met concrete activiteiten waaraan de komende twee jaar door alle partijen gewerkt gaat worden.

Deze ambities zijn:

1. Iedere inwoner van Uithoorn en De Kwakel kan sporten en bewegen
2. Vitale aanbieders, sterke verenigingen
3. Vreedzame en positieve sportcultuur 
4. Gezonde leefstijl en vaardig in bewegen

Het is nu zaak dat alle partners samen aan de slag gaan met de geformuleerde ambities. De gemeente gaat dat -als één van de partners- doen door een sportnota te vervaardigen waarin de opbrengsten en resultaten vanuit de bijeenkomsten om te komen tot een  Sportakkoord worden meegenomen. 

Meedoen en informatie

Sport inspireert en verbindt de samenleving! Er zijn al 51 sportverenigingen en sport-aanbieders, bedrijven, organisaties en instellingen uit het maatschappelijk middenveld die meedoen aan het ‘Sportakkoord van Uithoorn’. Een limiet is er niet, partijen zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen. Informeren en aanmelden kan via de website www.sportakkoord.online/uithoorn. Daar is onder andere te zien wat er in het Sportakkoord staat. Met vragen kan contact worden opgenomen met Yvonne van Amstel, beleidsadviseur van de gemeente Uithoorn via de mail yvonne.van.amstel@uithoorn.nl.

 Laatst bewerkt op: 24 maart 2020 11:19

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente Uithoorn: Ondertekening Sportakkoord

Het zijn bijzondere tijden. Deze week hebben alle sportverenigingen, sportaanbieders, scholen, het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en instellingen maatregelen getroffen en in veel gevallen zelfs moeten sluiten vanwege het Coronavirus. Ondanks dat is de sport in Uithoorn en De Kwakel, ook in deze tijden, verenigd. Namens de kopgroep-leden en alle 50 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: