De Vinken C1 na pittig duel langs Fiducia C2

Geplaatst op: 13 september 2011

In het lange gras op sportpark De Molmhoek werd voortvarend begonnen door de gasten. In hun eerste lange aanval wisten zij via een afstandsschot de 0-1 te scoren. Binnen vijf minuten had het Jumbo-achttal duidelijk gemaakt, dat zij er toch ook waren om te winnen.
William Leeflang scoorde eveneens via een afstandsschot de 1-1. Voor de rust zouden beide partijen nog een strafworp missen maar Fenne Claassen kon via een afstandsschot 2-1 op het scorebord laten zetten.
De Vinken gaat daarna een wat ander spelletje spelen. Minder op de doorloopbal, maar vooral van afstand schieten. Door een goede afvang worden de Vinkenaanvallen steeds langer.

Toch is de wedstrijd nog niet voorbij. In de tiende minuut wordt door het Vinkenachttal afstand genomen. Het is eerst Fenne, die een strafworp benut en vervolgens Lilian Prins die een prachtig uitgespeelde kans naast de korf raak schiet. De C1 staat veilig op een 4-1 voorsprong.

Na een paar wissels worden er in de laatste minuten nog enkele kansen gecreëerd en benut. Het is eerst David Leeflang die achter zijn tegenstander vandaan komt en een doorloopbal benut en tenslotte scoort Fiducia nog uit een kansje achter de korf. Eindstand 5-2.
Met twee overwinningen staat De Vinken C1 bovenaan de ranglijst.

In de tweede wedstrijd van de lopende najaarscompetitie moest de door Jumbo gesponsorde C1 van De Vinken het opnemen tegen Fiducia. Een niet geheel onbekende tegenstander, die uiteindelijk met 5-2 met lege handen naar huis werd gestuurd. In het lange gras op sportpark De Molmhoek werd voortvarend begonnen door de … Lees meer »