De leerlingen van de Jozefschool blijven net als alle andere kinderen in Nederland, thuis

De leerlingen van de Jozefschool blijven net als alle andere kinderen in Nederland, thuis


Geplaatst op: 26 maart 2020

Op de maandagochtend van 16 maart kwamen de kinderen van de Jozefschool hun boeken, schriften, etuis en andere spulletjes ophalen. Dit was voor de meeste kinderen voorlopig de laatste keer dat ze het schoolgebouw in mochten komen. ‘Tot 6 april!’ riep iedereen elkaar toe. In allerijl draaiden de meester en de juffen een agenda in elkaar voor de eerste dagen. Zo konden de kinderen immers aan de gang blijven. Gelukkig gaat leren anno 2020 ook via internet! 

En toen begon de nieuwe uitdaging voor de leerkrachten. Niet alleen op de Jozefschool, maar voor leerkrachten over de hele wereld. Uitzoeken hoe kinderen digitaal informatie kunnen ontvangen, hoe die informatie eruit moet zien, hoe leerkrachten en kinderen elkaar kunnen spreken of zelfs zien en nog veel meer. En voor ouders was het natuurlijk ook een hele verandering om niet naar het werk te kunnen en thuis de kinderen te begeleiden bij hun thuiswerk. Meestal nog naast het eigen werk, dat natuurlijk ook nog moet gebeuren. De ouders zijn onder de indruk hoe snel de school een goede hoeveelheid huiswerk klaar had staan, zodat iedereen gelijk thuis aan de slag kon. Zelfs voor de allerjongsten uit groep 1 is er een divers aanbod van filmpjes, liedjes, kleurplaten en online opdrachten om het rekenen en lezen te oefenen.

Nu zijn we anderhalve week verder en lijkt de rust een beetje terug te keren. Hoewel het nu iets ‘te stil’ is op school. Van groep 1 tot en met groep 8 is het belangrijk om het dagelijkse ritme enigszins voort te zetten. De schoolopdrachten bieden een welkome afleiding in deze spannende tijd. Leerkrachten zijn druk bezig er een leerzame, maar ook leuke thuiswerkweek voor de kinderen van te maken. Uitlegfilmpjes zijn er gelukkig volop. Het is alleen een kwestie van het zinvolle filmpje er uitkiezen. En soms maken leerkrachten er zelf leuke filmpjes of werkjes bij. Ouders en kinderen begrijpen inmiddels hoe het thuiswerk werkt. Vragen kunnen makkelijk digitaal beantwoord worden. En het allerleukste: leerkrachten en kinderen sturen elkaar over en weer berichtjes.

En of we de kinderen weer op school zien op 6 april? De tijd zal het leren.

4d9d7688-808d-4789-9ecf-483c99164b01_1585335788.jpg


Laatst bewerkt op: 28 maart 2020 07:36

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De leerlingen van de Jozefschool blijven net als alle andere kinderen in Nederland, thuis

Op de maandagochtend van 16 maart kwamen de kinderen van de Jozefschool hun boeken, schriften, etuis en andere spulletjes ophalen. Dit was voor de meeste kinderen voorlopig de laatste keer dat ze het schoolgebouw in mochten komen. ‘Tot 6 april!’ riep iedereen elkaar toe. In allerijl draaiden de meester en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: