Wereld Alzheimer Dag op 21 september


Geplaatst op: 13 september 2011

Alzheimer Nederland, de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en haar zusterorganisaties vragen deze dag over de hele wereld aandacht voor dementie. Momenteel lijden er 235.000 Nederlanders aan het dementiesyndroom en dit aantal stijgt explosief door de vergrijzing. Op Wereld Alzheimer Dag wordt ook aandacht gevraagd voor de gevolgen die deze aandoening heeft voor de patiënten en hun mantelzorgers.

Het bestuur van Alzheimer Nederland Westelijk Utrecht nodigt mensen met dementie en hun mantelzorgers uit voor een gezellige ontmoetingsmiddag op woensdag 21 september in het Zorgcentrum Nieuw Avondlicht, Dorpsstraat 75, 3641 EB Mijdrecht. Mensen uit de gemeente De Ronde Venen, maar ook de inwoners van de gemeente Stichtse Vecht zijn van harte welkom.

Programma
Het programma begint met een inloop vanaf 14:00 uur. De opening wordt om 14:15 uur verricht door Julie Meerveld, hoofd belangenbehartiging en zorgvernieuwing van Alzheimer Nederland. Vervolgens vindt er een verloting plaats van twee schilderijen die gemaakt zijn door bezoekers van het Alzheimer Café in Vinkeveen. Jack Valentijn, songwriter "De man met de Hamer", zal tweemaal een muzikaal optreden verzorgen. Tussen dit optreden door worden er narcissenbollen in de tuin van het Zorgcentrum Nieuw Avondlicht geplant onder leiding van burgemeester Marianne Burgman en leerlingen van het Veenlanden College. Tot slot krijgt u een optreden te zien van de Country Line Dance groep onder leiding van Tineke Verheul. Tevens wordt er deze dag aandacht gegeven aan het eerste lustrum van het Alzheimer Café Vinkeveen. Uiteraard gebeurt dit alles onder het genot van een kopje koffie, een hapje en een drankje.

Opgeven
Deelname is gratis, maar u dient zich wel vóór 15 september aan te melden bij het Servicepunt De Ronde Venen, telefoonnummer: (0297) 587 600. Per e-mail kan ook: vinkeveen@servicepuntderondevenen.nl (o.v.v. naam, adres en telefoonnummer).

Inlichtingen
Stichting De Baat, coördinator Steunpunt Mantelzorg, Esther Smit,
telefoonnummer: (0297) 230 280, e-mail: e.smit@stichtingdebaat.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wereld Alzheimer Dag op 21 september

Alzheimer Nederland, de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en haar zusterorganisaties vragen deze dag over de hele wereld aandacht voor dementie. Momenteel lijden er 235.000 Nederlanders aan het dementiesyndroom en dit aantal stijgt explosief door de vergrijzing. Op Wereld Alzheimer Dag wordt ook aandacht gevraagd voor de gevolgen die deze aandoening heeft voor … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: