001 -Family
Beatles-herinneringen bij ‘Weekend Magazine met Jan’

Beatles-herinneringen bij ‘Weekend Magazine met Jan’


Geplaatst op: 31 maart 2020

Iedere zaterdagmiddag tussen 12.00 en 13.00 uur zit Jan van Veen in de studio van Radio Aalsmeer met zijn programma ‘Weekend Magazine met Jan’. In dit programma komt van alles voorbij over wat er in Aalsmeer gebeurt, maar ook worden boeken en films besproken. De nadruk ligt in deze tijd vooral op muziek, want Jan is een echte muziekkenner. En dan vooral de wat oudere muziek, waarbij de Beatles de boventoon voeren. Beatles-fans kunnen hun hart ophalen bij de bijzondere herinneringen en muziek die Jan in dit uurtje deelt. De rasechte Beatles-specialist neemt de luisteraars mee met leuke weetjes en feiten. 

Gerard Alderliefste op herhaling 
De laatste herhaling op donderdag 2 april om 19.00 uur tijdens het zwangerschapsverlof van Esther Sparnaaij, is de uitzending met Gerard Alderliefste. Hij was in december te gast bij ‘Echt Esther’ in combinatie met ‘Peter in de Ether’. Gerard Alderliefste is naast verslavingsarts vooral muzikant. Als gitarist, pianist en zanger speelde hij meer dan 20 jaar in de driemans-band Alderliefste. Gerard treedt tegenwoordig of solo op, met een violiste of in een nieuwe achtmans formatie, genaamd Gerard Alderliefste & Friends. Gerard verwierf naam door succesvolle optredens in vaderlands kroegen. Op donderdag wordt de uitzending herhaald met Gerard over zijn kleurrijke leven, zijn herinneringen aan Ramses Shaffy, de toekomst en hij kwam mét gitaar. Daar hebben Peter en Esther van genoten. Een hele leuke muzikale uitzending en een vrolijke afleiding van al het coronanieuws.

Gedragsontwerper bij ‘Blikopener Radio’
Je partner wordt opeens je kantoorgenoot en je huis wordt opeens een school. Het coronavirus zorgt ervoor dat we ons massaal moeten aanpassen. Hoe werkt gedragsverandering en hoe kunnen we op dat gedrag reageren? Tom de Bruyne is ‘gedragsontwerper’ en is maandag 6 april om 18.00 uur te gast bij ‘Blikopener Radio’. Hij is medeoprichter van Sue Amsterdam, een bureau dat marketing- en communicatiestrategieën ontwikkelt op basis van consumentengedrag.

Hoe zorg je ervoor dat je binnen lekker kunt werken? Dat je productief bent en je goed voelt? We spraken er maandag 30 maart over met medeoprichter van Clairify, Felix van den Horst. Zijn bedrijf houdt zich bezig met het verbeteren van welzijn en productiviteit van medewerkers. Dat doen ze via software en sensoren die de luchtkwaliteit in en comfort van kantoorgebouwen inzichtelijk maken. Via analyse en adviezen kan de kwaliteit worden verbeterd zodat het verzuim daalt. “In de collegebanken vielen geregeld studenten in slaap vanwege de erbarmelijke luchtkwaliteit. En bij mijn bijbaan waren de koppen koffie soms niet aan te slepen.” Volgens hem moeten we echt meer aandacht besteden aan het binnenklimaat. Het hele gesprek luister je terug via www.radioaalsmeer.nl. Je hoort daar ook de overpeinzingen van Gilles over het carrière-pad van hemzelf en dat van zijn kinderen en Herman legt uit hoe Twitter nepnieuws over corona wil tegengaan.

Ap Eigenhuis op herhaling in 'Door de Mangel'
Door de coronamaatregelen kan het team van ‘Door de Mangel’ momenteel geen gasten ontvangen in de studio. De gasten zijn echter wel de pijlers van het programma. Daarom is besloten voorlopig herhalingen uit te zenden van eerdere uitzendingen.

Komende maandag is de uitzending met Ap Eigenhuis terug te horen. De 255e gast noemde zichzelf sociaalvoelend, ambitieus, energiek en positief. De HR-man woonde vijf jaar in het buitenland, maar keerde uiteindelijk weer terug in Aalsmeer. Eigenhuis is o.a. bekend van ‘Vuur en Licht op het Water’, de Stichting Bovenlanden, maar wilde vooral praten over Oostoogst. Ook zijn voorzitterschap van het Crown Theater kwam aan bod. Zijn voorganger had de volgende vraag voor hem in petto: “Hoe lang houd je het nog vol om zo’n groot evenement te organiseren?”

Wat hij verder te vertellen heeft, hoor je maandag 6 april om 19.00 uur.

Scholieren aan het woord bij ‘Young Ones’
In het jeugdprogramma ‘Young Ones’ krijgen woensdagavond om 19.00 uur scholieren het woord. Hoe krijgen ze les van school deze periode, hoe houden ze hun conditie op pijl, hebben ze nog contact met elkaar en nog veel meer. Jonas gaat een ‘rondje skypen’ met ze. Naast leuke muziek komen er verschillende actuele onderwerpen aan bod voor de jeugd. 

 


Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Beatles-herinneringen bij ‘Weekend Magazine met Jan’

Iedere zaterdagmiddag tussen 12.00 en 13.00 uur zit Jan van Veen in de studio van Radio Aalsmeer met zijn programma ‘Weekend Magazine met Jan’. In dit programma komt van alles voorbij over wat er in Aalsmeer gebeurt, maar ook worden boeken en films besproken. De nadruk ligt in deze tijd … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: